bezár
 

irodalom

2017. 04. 08.
Libri Kiadó a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Libri Kiadó a Könyvfesztiválon A Libri Kiadó könyvfesztiváli újdonságai

Jessie Burton: Múzsa

 

London, 1967. A trinidadi Odelle állást kap az előkelő Skelton galériában. Egy nap felbukkan a varázslatos tehetségű spanyol festő, Isaac Robles egy addig ismeretlen korai műve, amit a galéria kiállításon akar bemutatni. Odelle-nek feltűnik, milyen különös hatást gyakorol a kép főnökére és pártfogójára, Marjorie Quickre, és a lányban gyanú ébred: miféle titkok rejlenek a festmény múltjában?

Spanyolország, 1930-as évek. Robles, a festő és a húga megismerkedik egy Londonból érkezett műkereskedővel és vonzó lányával, Olive-val. A kereskedőt elbűvöli Robles első képe, ám mielőtt felkarolhatná az ifjú tehetséget, kirobban a spanyol polgárháború…

Mi köti össze ezt a két eseményt, amelyet több mint harminc év választ el?

Jessie Burton regényében egy festmény sorsán keresztül ismét magával ragadó, érzelmekben gazdag történet tárul fel múlt és jelen kapcsolatáról, a szerelembe beleavatkozó politikáról és a tehetség valódi természetéről.

http://libri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/muzsa/ 

Jessie Burton: Múzsa

 

Mathias Énard: Zóna

 

Mathias Énard regénye modern eposz a háborúról. A Zónáról, a Földközi-tenger vidékéről, ahol szakadatlanul háborúk dúlnak évszázadok, évezredek óta. A könyv szélsőjobboldali nézetekkel megfertőzött főszereplője előbb két évet katonáskodik Horvátországban és Boszniában a délszláv háború idején, később francia ügynökként, hírszerzőként dolgozik. Végül a saját szakállára kezdi el gyűjteni mártírok, mártírjelöltek, hóhérok, fanatikusok, reményvesztettek, aktivisták történeteit. Nagyszabású dokumentum formálódik a keze alatt: a háborúk lajstroma, az elveszett lelkek katalógusa. Énard lázas hosszúmondatokban, elképesztő felkészültséggel mutatja be a Balkánt, Észak-Afrikát és a Közel-Keletet. Könyvéből láthatjuk, mi mozgatja a világot, hogyan működik belülről egy konfliktuszóna – és ezt a látványt sokáig nem felejtjük el.

http://libri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/zona/ 

Mathias Énard: Zóna

 

Susan Abulhawa: Az ég és a víz kékje

 

Núr göndör fürtös, kreol bőrű amerikai kislány, akit idős nagyapja nevel nagy szeretetben, ő jelenti számára a családot és az egyetlen köteléket palesztin gyökereihez. A nagyapa váratlanul halála után Núr légüres térben találja magát: egyik nevelőszülőtől kerül a másikhoz, s eközben sorozatos traumák érik.

Felnőttként egy véletlen találkozás elrepíti ősei földjére, Palesztinába, ahonnan a nagyszülei évtizedekkel korábban kiszakadtak. Núr megismeri a rokonait, és ebben a nagy családban végre helyére zökken minden, értelmet nyernek azok a generációkon átívelő misztikus legendák és rejtélyes események, amelyek Núr történetével párhuzamosan feltárulnak előttünk is.

A Hajnal a tiltott kertben szerzője ismét érzékeny és költői regényben mesél családok és népek sorsáról, Palesztina keserves mindennapjairól.

http://libri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/az-eg-es-a-viz-kekje/ 

Susan Abulhawa: Az ég és a víz kékje

 

Her Royal Highness Princess Michael of Kent: A szerelmes királynő

 

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője.

A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.

 

Őfelsége, a Kenti hercegné a brit uralkodói család egyetlen magyar származású tagja. Férje, a Kenti herceg II. Erzsébet első unokatestvére. A hercegné gróf Szapáry Frigyes unokájaként rendszeresen látogat Magyarországra. Történelmet tanult, élt Ausztriában, Ausztráliában és Mozambikban. Jelenleg világszerte közel száz civil és jótékonysági szervezetet támogat férjével. Eddig hat könyve jelent meg, A szerelmes királynő hónapokon át a brit könyves sikerlisták élén állt.

http://libri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/a-szerelmes-kiralyno-negy-orszag-uralkodoja/ 

Her Royal Highness Princess Michael of Kent: A szerelmes királynő

 

Dedikálások

Millenáris B épület, 19-es stand

 

Homonnay Gergely dedikálja Puszi, Erzsi! című kötetét

2017. április 22., szombat, 17:30

 

Kepes András dedikálja Világkép című kötetét

2017. április 23., vasárnap, 11 óra

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés