bezár
 

irodalom

2017. 04. 11.
Ad Librum Kiadó a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ad Librum Kiadó a Könyvfesztiválon Ad Librum Kiadó a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Böhönyey Márta-Tóth Melinda: Mira. Így váltsd meg a világod!

 

Éld át és értsd meg a terápiát Mira történetén keresztül!  Éld át és értsd meg a terápiát! - Pszichorendelés könyvben! 

Mira rejtélyes csomagot kap, ezzel különös egybeesések sora veszi kezdetét…

Mi köze a halsütöde logójának a hányattatott szerelmi élethez?

És a kis hableánynak a manipulatív főnökhöz?

Hogy válhat egy bársonyboleró megsemmisítő fegyverré egy szülő kezében?

Hogy vértez fel egy jó barát egy krokodillal, és a még ennél is rettenetesebb üveggolyókkal szemben?

 

A népszerű pszichológusduó első, formabontó könyvében Mira regényes életét nyomon követve bepillantást nyerünk a terápia hagyományosan zárt ajtaja mögé, hogy aztán a regényben olvasottak tudományos hátterére is fény derüljön. 

A kapott támpontok alapján saját életünkben is beazonosíthatjuk azokat a sokszor észrevétlen önsorsrontó beidegződéseket, amelyek miatt újra meg újra hasonló nehézségekbe ütközünk. A mű nem csak abban segít, hogy jobban megértsük magunkat, hanem abban is, hogy a gyakorlati útmutatót követve megszakítsuk ördögi köreinket.

Böhönyey Márta-Tóth Melinda: Mira. Így váltsd meg a világod!

Expert Books, 2017. 

272 oldal

135x200 mm

3.490,- Ft  - 

ISBN 978-615-5686-77-1

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Pintér Zoltán:  Vetkőző lelkek

 

Eben az irodalmi igényű, pszichológiai tanácsadó kötetben az önmagát is kiadó terapeuta célja rávezetni az olvasókat, hogyan nőhetik ki problémáikat, legyen az önbizalomhiány, félelmek és gátlások, bemagolt életparancsok, kapcsolati hiányok és nehézségek vagy éppen sorsformáló döntési dilemmák.

Az élet tanításához régen sok bölcseletet írtak ún. szútra stílusban. Ennek a lényege az volt, hogy ha valamit hat szóval el lehet mondani, akkor csak ötöt mondott el. 

A hatodikra rá kellett találni. Hitték, hogy az élet csak így érthető meg. 

A Vetkőző lelkekben Gestalt-terapeutaként és magánemberként is egy „hatodik szó” nyomába indulok. Közben terápiás eseteim, irodalmi hőseim, saját életem meghatározó élményei elevenednek fel. Ahol a tanulásnál fontosabbá vált a kitanulás. 

A vetkőzés… 

Régi mintáink fellazítása, kigombolása, netán eldobása. Amikor lelki ruházatok nélkül találkozunk egymással…

A sok-sok történetben saját érzéseid, dilemmáid, élethelyzeteid is szembe jöhetnek.

Magaddal is találkozhatsz. Meg velem is.

Hiszen a lélek kigombolkozásáról elmélkedve a terapeuta sem maradhat felöltözve.

Pintér Zoltán:  Vetkőző lelkek

Expert Books, 2016.

300 oldal

130x200 mm

2.990,- Ft  - 

ISBN 978-615-5686-11-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Takács Hajnal: Bántalmazottak igazsága

 

Egy túlélő könyve a kapcsolati erőszakról: hogyan ismerjük fel, mit tegyünk ellene és miként juthatunk túl a traumán?

Takács Hajnal kapcsolati erőszak túlélő könyve.

"Őszinte, mélyen átgondolt és átérzett írás. A könyv bátorságra késztet, és tisztázza mindazt, ami zavaros. Senki sem érdemel erőszakot.

(Feldmár András pszichológus és pszichoterapeuta)

"Különleges alkalom, hogy valaki egyszerre ír könyvet a téma érintettjeként és szakértőjeként. Izgalmas lett a könyv, főleg a személyes, vallomásos részek mennek mélyre." ( Dr. Gyurkó Szilvia jogász, gyerekjogi aktivista)

"Ez a könyv az alapja mindennek, amit a bántalmazásról tudni és elmondani kell. Hiszek abban, hogy ez a könyv sok mindenki számára a lezáró gondolatokat fogja elhozni." (Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető, A másik életem szerzője)

"Ez az egyik legfontosabb írás, amit valaha ajánlhattam. Mindenki segíthet a családon belüli erőszak áldozatainak azzal, hogy megérti, mi, miért és hogyan történik velük." (Bombera Krisztina televíziós újságíró)

Takács Hajnal: Bántalmazottak igazsága

Ad Librum Kiadó, 2017.

180 oldal

130x200 mm

2.990,- Ft  -

ISBN 978-615-5686-55-9

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Kerekes Anna:  Megszépítés nélkül. Egy sváb család hányattatásai

 

Bevándorlás Magyarországra, kitelepítés Németországba, málenkij robot Oroszországban, küzdelmes napok újra Magyarországon, a hazában.

Világos, Hódmezővásárhely és Elek. Itt kezdődött családunk élete. 1856-ban született Josef Schwarz anyai dédnagytatám Világoson, katolikus sváb családban. Hódmezővásárhely az apai ág születési helye. Kerekes Sándor nagyapám 1871-ben született katolikus magyar családban.

A sváb parasztok Eleken találkoztak a magyar iparosokkal. Itt találták meg a munkalehetőséget, amivel családjukat el tudták tartani.

Családunk története egyszerű hétköznapi emberek életéről szól, akik átéltek két világháborút, ukrajnai kényszermunkát és németországi kitelepítést. Unokáim családunk leszármazottainak ötödik generációja. Tudniuk kell, hogy a több mint 150 év alatt családunk története hogyan alakult, milyen életet éltek ük- és dédszüleik.

Elégtételt kell kapnia a nagyszüleimnek és a szüleimnek, hogy az emlékezet nem engedi elfelejteni az életüket.

Kerekes Anna:  Megszépítés nélkül. Egy sváb család hányattatásai

Személyes Történelem, 2017.

306 oldal

145x205 mm

2.990,- Ft  - 

ISBN 978-615-5686-59-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

K. Grein & A. Decker:  A Szektor krónikái – Felbukkanás

Az új generáció űroperája a 26. századból.

 

Két író két története ugyanazon univerzumban, melyek különböző helyekről indulnak, de egyre inkább összefonódnak.

A 26. században az emberek lakta öt csillagrendszer összefoglaló neve a Szektor, amiben az évszázadok során három nagy frakció alakult ki: A földi központú Unió, a Kereskedelmi Szövetség, és a független Barnard-csillagrendszer.

Az Alfa Centauri rendszerben, az Olümposz bolygón, a gigantikus Stormville kolónián egy diákfiú furcsa emberfeletti képességeket vesz észre magán, és új érzékeinek köszönhetően olyasmire bukkan, amiről álmodni sem mert…

Máshol a Szektorban, egy kalandvágyó űrutazó egy hiperhajtómű baleset után az Olümposz körül keringő űrállomáson köt ki, de az igazi megpróbáltatásai még csak ezután kezdődnek…

Milyen titkokat rejt Stormville városa és az Olümposz bolygó körül keringő űrállomás?  Milyen kalandokba keveredik az űrutazó és a diák? Vajon kik figyelnek fel rájuk és mi köti össze sorsukat?

K. Grein & A. Decker:  A Szektor krónikái – Felbukkanás

Ad Librum Kiadó, 2017.

316 oldal

130x200 mm

2.990,- Ft  - 

ISBN 978-963-9888-99-9

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Molnár Tóni: Tépődések

 

A Tépődések egy fiú és egy lány története, akik válaszokat keresnek olyan kérdésekre, melyekre talán nem is léteznek helyes válaszok, mégsem lehet megkerülni őket. Kérdésekre, melyeket minden embernek meg kell válaszolnia valahogyan. Az emberi élet legalapvetőbb kérdéseire magáról az életről. Arról, hogy miért lettünk, és hogy mi lesz, ha majd nem leszünk. Eközben a fiúnak és a lánynak saját életük személyes kérdéseiről is számot kell adniuk, melyekre semmivel sem könnyebbek a válaszok. Kérdésekre szerelemről, felelősségvállalásról és halandóságról. Ezekről a kérdésekről szól ez a könyv.

Molnár Tóni: Tépődések

Ad Librum Kiadó, 2017.

102 oldal

120x180 mm

2.490,- Ft   - 

ISBN 978-615-5686-61-0

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Horváth Márk és Lovász Ádám:  A megsemmisülés

 

A megsemmisülés rejtélyes szövege egyszerre filozófiai traktátus, misztikus beavatás és poszthumán próza. A kortárs irodalomban egyre inkább felerősödik ez a nem-antropocentrikus hang, mely nem emberi sorsokat akar elbeszélni, hanem a nyelv és az ember közös hiánytörténetére mutat rá. „Mennyien kapaszkodtak a létbe, mint egy végtelen fa törzsébe” - írja Horváth Márk és Lovász Ádám, hiszen az emberi állapot csak a társadalmi, nyelvi és metafizikai katasztrófa terében értelmezhető. Apokaliptikus (neo)romantika és abszurd költészet. Az utolsó ember kézikönyve a túlélés lehetetlenségéről. Nemes Z. Márió Az Idegenre hárult a sors ajándéka, hogy elsőként az utolsó emberek közül végignézze minden külsődleges kötelék pusztulását, és bizalmát lelkébe, sőt a lelkén is túlra helyezze, minden emberit maga mögött hagyva. Minden ház gerendái között barátságok és szerelmek jól táplált holttestei indultak oszlásnak, míg csak a csont fehérlett ki a vízből. Mint rég elhagyott kikötők tornyai, olyan hívogatóak voltak ezek a csontok az új kor embere számára.

Horváth Márk és Lovász Ádám:  A megsemmisülés

Ad Librum Kiadó, 2017.

288 oldal

140x200 mm

2.990,- Ft  - 

ISBN 978-615-5686-79-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Pauer Emánuel:  Magamon kívül

 

Ez a regény egy kétségbeesett, kapkodó, görcsökbe ránduló, esetlen szabadulási kísérlet a teljesség felé. Mindennapi szorongásainkat add meg nekünk ma… Egy ember a kitörés előtti utolsó pillanatokban, innen indulunk. Magunkon kívülre… Csak ott lehetünk szabadok. 

Nincs ebben semmi szomorú. 

Nehéz elmondanom, hogy minek írtam ezt a könyvet. Nem rólam szól, és mégis. Benne vagyok, ahogy te. Ahogy ők. Fullasztó bennrekedtség…

Csak az fogja érteni, aki érezte már, másként elolvasni sem érdemes.

Egy kétségbeesett, kapkodó, görcsökbe ránduló, esetlen szabadulási kísérlet a teljesség felé.

Szét akartam a felszínt szaggatni, a tartalmat darabjaira akartam törni, hogy megtaláljam a lényeg hiányzó, ismeretlen részét. Nem sikerült. A semmit nem lehet megtalálni. De tovább kell keresni.

Öngyilkosság a halál nélkül, ez a főhős útja.

Pauer Emánuel:  Magamon kívül

Ad Librum Kiadó, 2017.

100 oldal

120x200 mm

1.990,- Ft  - 

ISBN 978-615-5686-75-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Solti Gabriella:  Élet-Ének

 

Harminckét év gyöngyszemei: szenvedélyből és fájdalomból született versek, rajongással készült műfordítások oroszból és egy kalandos életet összegző aforizmák.

Harminckét év gyöngyszemeit gyűjtöttem egybe Önnek nagy szeretettel:

szenvedélyből és fájdalomból született verseket, rajongással készült műfordításokat a csodálatos orosz irodalom kincsesládájából, és kalandos életem tapasztalatait összegző aforizmákat.

Egy pesti lány vagyok, aki „megjárta a Don-kanyart” (a voronyezsi egyetem bölcsészkarán végeztem), de aki jól ismeri Párizs és Brüsszel sokszínűségét is (összesen öt évet éltem ezekben a városokban). E két oly különböző világ megismerése az elvágyódást mély és igaz szeretetté nemesítette bennem minden és mindenki iránt, amit és akiket egykor itthagytam.

Teljes szívvel remélem, hogy a verseimmel és aforizmáimmal átadhatom azt a boldogságot, amit a készülésükkor éreztem.

Solti Gabriella:  Élet-Ének

Ad Librum Kiadó, 2017.

72 oldal

120x200 mm

1.990,- Ft  - 

ISBN 978-615-5686-73-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Csüllög Ferenc:  Világfa

 

Öt kisregény egy kötetben: Arc a porban, Időfolyam, A zöld gyermekek, Metszéspontok, Az éjsárkány forrása. A cím arról a mesebeli-mitológiai égig érő, csodálatos fáról beszél, amely ezeken a lapokon is megjelenik itt ott, és számos nép hitvilágában az emberek és az istenek földöntúli világát köti össze.

A valóságot az elképzelhetetlennel, a profánt a csodával. Az én történeteim is ezt az utat járják.

A valóság és a misztikum metszéspontjai érdekelnek: az a pillanat, amikor földhözragadt életünkben megjelenik valami, amit nem tudunk megmagyarázni; amikor végig fut rajtunk a túlvilági lét borzongása.

Amikor írni kezdtem, ezzel a titokkal találtam szembe magam, és ezt keresem, hajszolom azóta is.

A fa ágai között különös világok rejtőznek, az ember dolga pedig az, hogy az ágak között egyre feljebb és feljebb kapaszkodva felfedezze ezeket.

Csüllög Ferenc:  Világfa

Ad Librum Kiadó, 2017.

410 oldal

140x200 mm

4.000,- Ft  -  

ISBN 978-615-5686-63-4

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

 

Az Ad Librum Kiadó könyvbemutató rendezvénye

04. 22. 15 órakor a Hess András teremben

 

Éld át és értsd meg a terápiát! (Böhönyey Márta – Tóth Melinda: Mira. Így váltsd meg a világod! - az Expert Books Kiadó könyvbemutatója)

Résztvevők: dr. Soós Gábor kiadóvezető, Böhönyei Márta-Tóth Melinda szerzők, Kéri Csaba moderátor, a havervagy.hu alapító bloggere.

 

Dedikálások az Ad Librum Kiadó B60-as standjánál 

 

04. 21. 15h -     Molnár Tóni: Tépődések

04. 21. 16h –     Mester Györgyi:  a kiadónál eddig megjelent 12 kötetét

04. 21. 17h -     Solti Gabriella: Élet-Ének

04. 21. 18h -     V. Kiss Orsolya :A herceg fekete lovon érkezett

 

04. 22. 11h -     Villax Richárd: Fanyűvők. (Nemzeti Jeti)

04. 22. 13h –     K. Grein & A. Decker: A Szektor krónikái – Felbukkanás

04. 22. 14h -     Csüllög Ferenc: Világfa

04. 22. 16h -     Horváth Márk és Lovász Ádám: A megsemmisülés

04. 22. 17h -     Krencz Nóra: Megszámlálhatatlan

 

04. 23. 15h -     Pauer Emánuel: Magamon kívül

04. 23. 16h -     Takács Hajnal: Bántalmazottak igazsága

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés