bezár
 

zene

2017. 06. 22.
Sátorverés, kenyérlángos, Middlemist Red és Fran Palermo
A jubileumi Fishing On Orfű első napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fél hatos kelés, aztán indulás a Népligetbe: így indult az első napunk a Fishingen. Négy óra buszozás után meg is érkeztünk Pécsre, ahonnan a fesztivál ideje alatt a külön az alkalomra beüzemelt fesztiválbuszokon kívül a menetrend szerinti járatok is elvisznek a kemping bejáratáig. Szerencsére a bejutással sem volt sok gond, egy kevés civakodás, és az összerakást elméletileg segítő ábrák sikeres félreértelmezése után „új szomszédainkkal” közösen a sátrat is felállítottuk.

Pakolás után meglátogattuk a büfésort: a szervezők idén a sok izgalmas mexikói, japán, török és természetesen magyar ételkülönlegesség mellett a vegetáriánusok, vegánok és ételérzékenyek igényeire is nagy hangsúlyt fordítanak. A büfésoron és a borfaluban az ételeken kívül tizenhárom helyi borászat kínálatát, rengeteg kiváló sört és különböző üdítőt is megkóstolhat a szomjas fesztiválozó.

Az evés-ivás és pár interjú után el is érkeztünk a fesztivál legfontosabb pontjához: a koncertekhez. Igaz, az első napon a pakolás és az együttesekkel való beszélgetések miatt csak két koncertet hallgattunk végig, de ezek jól megalapozták a remek hangulatot. A Jameson színpadon 21:40-től játszott a Middlemist Red, akik novemberben mutatták be második nagylemezüket, a Ripple Soult az A38-on. Nekik Orfű több dolog miatt fontos, például első fesztiválkoncertjüket is itt adták 2014-ben. Ekkor még a Jazzékiel helyére ugrottak be: az egyik kisebb színpadon adtak egy alig negyven perces koncertet, ma viszont több mint egy óráig játszhattak a lényegesen nagyobb sátorban, és ahogy azt meg is jegyezték, ez volt az első alkalom, amikor nem esett az eső a fishinges koncertjükön. Szerintem magasan ez volt a legjobb buli, amit az elmúlt hónapokban tőlük hallhattunk, még úgy is, hogy Soma szokásától eltérően nem ugrott be a közönségbe a kultikussá vált Multicoloured Drive végén.

A színpadon a Middlemistet az öt éves Fran Palermo követte, akik saját számaikon kívül kedvenc feldolgozásainkat is eljátszották. Nehéz a választás, ha a koncert legjobb pillanatairól kell beszélnem, de két dolog talán még a többinél is emlékezetesebb volt. Az együttes méltán legismertebb és legkedveltebb száma, az Am I Right Boy során az egész közönség együtt énekelte a sorokat, amit Henri az aktuálisan nyolctagú zenekartól szokatlanul egy szál gitárral kísért. A másik kiemelkedő momentum az egy éves, második nagylemez zárószáma, a Fritz Rock volt. Az együttestől nem vártan punkos szám utolsó löketet adott mindenkinek, az egész közönség táncolt és énekelt. A koncert egyébként az együttes szerint is jól sikerült, a velük készített interjúban elmondták, hogy most játszottak először Orfűn, de mindennel nagyon meg voltak elégedve.

A két koncert és egy utolsó Fran Palermo interjú után még benéztünk a Tesco disco-ba és a Jameson színpadra, majd hajnalban visszatértünk a sátrunkhoz, ami az előzetes aggodalmak ellenére szerencsére még mindig állt, és reméljük még június 25-ig állni is fog.

Fotó: Balogh Berta

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Balogh Franciska --


További írások a rovatból

A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében
Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában
A 2021. február 21-i előadások

Más művészeti ágakról

irodalom

Önmaga számára elégséges Önmaga számára elégséges
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 3. nap
irodalom

Jól rontani Jól rontani
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 2. nap
Tallér Edina: Lány a város felett című könyvének bemutatója
irodalom

A kislányunk arca A kislányunk arca
Mécs Anna novellája a Prae folyóirat spekulatív fikció témájú lapszámából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés