bezár
 

irodalom

2011. 08. 20.
Gondolatok a könyvtárban - Nemzetközi képzőművészeti kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nyomtatott könyv jövőjéről szól az a nemzetközi, 61 művész munkáiból álló művészkönyv-kiállítás, amely Gondolatok a könyvtárban címmel nyílik meg szerdán Budapesten, a Ráday Képesházban.
Orbán György, a Képesház vezetője arról beszélt az MTI-nek, hogy a tárlat szervezői és résztvevői is a papíralapú könyv sorsával foglalkoznak. Meggyőződésük, hogy a biztos túlélés formája a művészkönyv, mert megfelel a sokszorosított grafika formájának és művészi tárgyként tovább él - fejtette ki.

A kiállítás két szervezője és egyben kurátora Széchy Beáta festő, aki 1990-ben alapította a Hungarian Multicultural Center (HMC) nevű nonprofit szervezetet, Budapesten és az Egyesült Államokban, Dallasban él, valamint Szirányi István fotóművész, grafikus, a Magyar Művészkönyvalkotók Társaságának elnöke.

A Vörösmarty Mihály verscímét kölcsönző kiállítás meghirdetése sikeres volt és a téma világszerte jól érthető, mert 30-an jelentkeztek többek között az Egyesült Államok több államából, Németországból, Izraelből, Hollandiából, Angliából.

Részt vesz a tárlaton a HMC idei művészrezidens programjának 12 alkotója, köztük kanadai, brazil, dél-koreai művész és 11-en olyanok, akik könyv témájú videómunkákat mutatnak be.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Kabaiak a horizonton Kabaiak a horizonton
A Kabai fivérek kötetbemutatója a Kis Présházban
irodalom

Irodalom feketén-fehéren Irodalom feketén-fehéren
A Háttérzaj irodalmi kör a Fekete Zaj fesztiválon járt
irodalom

Tollvonásnyi élet Tollvonásnyi élet
Max Porter: A bánat egy tollas állat, Jelenkor Kiadó, 2020

Más művészeti ágakról

Horvát Lili: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés