bezár
 

art&design

2014. 02. 15.
Három helyszínen mutatkozik idén a Miszla Art szimpózium
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három helyszínen, Tamásiban, Szekszárdon és Temesváron mutatkozik be idén a Miszla Art Szimpozion, amelyet 2013-ban harmadik alkalommal 12 művész részvételével rendeztek a Tolna megyei Miszlán működő alkotóházban.
A szimpozion rendre a Kárpát-medencéből és Európából hív meg kiforrott életművel rendelkező és fiatal művészeket, valamint olyanokat, aki a hagyományos képzőművészeti műfajok határterületein alkotnak - mondta el Nagy Gábor, a kiállítás kurátora és a szimpozion vezetője az MTI-nek.

A harmadik műhely munkájában egy-egy francia és olasz grafikusművész, Anne-Chaterine Charbonnier és Lisabetta Diamanti, két román képzőművész, Onisim Colta és Alexandru Jakabhazi mellett a Munkácsy-díjas Nagy Gábor, a szintén Munkácsy-díjjal elismert Krajcsovics Éva, Nádas Alexandra, Ince Mózes, Várhelyi Tímea, Horváth Kinga, Simon Debora és Szakszon Imre vett részt.

Az alkotók közös jellemzője, hogy figurális megközelítésre törekednek, ugyanakkor munkásságukban az elvont és a figuratív elemek érzékeny keveredése látható - mondta a szimpozion vezetője, megjegyezve, hogy az utóbbi tíz évben tendencia a képzőművészetben a figurális ábrázolás.

Incze Mózes művei tipikusan ezt a vonalat képviselik, de a két fiatal alkotó, Simon Debóra és Szakszon Imre munkáira is jellemző - mondta.

Izgalmas figuratív műveivel jelentkezik a tárlaton Onisim Colta is, aki egyfajta szakrális művészetet képvisel: az emberiség meghatározó írásaiból kiindulva "olvasható motívumanyagot" épít be munkáiba, míg Jakabhazi alkotásait inkább expresszivitás jellemzi.

Nádas Alexandra az építészet, a természet és az ember kapcsolatát feldolgozó műveinek sorozatából állít ki, a négy évtizedes munkássággal bíró Nagy Gábor pedig régi motívumait újra fogalmazó műveit tárja a közönség elé.

Az 2013-as, miszlai "improvizatív" bemutatkozás után február végén a Tamási Galériában, májusban a szekszárdi Művészetek Házában, azt követően pedig a Temesvári Művészeti Múzeumban rendezik meg a szimpozion kiállítását.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről

Más művészeti ágakról

színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés