bezár
 

art&design

2014. 02. 15.
Három helyszínen mutatkozik idén a Miszla Art szimpózium
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három helyszínen, Tamásiban, Szekszárdon és Temesváron mutatkozik be idén a Miszla Art Szimpozion, amelyet 2013-ban harmadik alkalommal 12 művész részvételével rendeztek a Tolna megyei Miszlán működő alkotóházban.
A szimpozion rendre a Kárpát-medencéből és Európából hív meg kiforrott életművel rendelkező és fiatal művészeket, valamint olyanokat, aki a hagyományos képzőművészeti műfajok határterületein alkotnak - mondta el Nagy Gábor, a kiállítás kurátora és a szimpozion vezetője az MTI-nek.

A harmadik műhely munkájában egy-egy francia és olasz grafikusművész, Anne-Chaterine Charbonnier és Lisabetta Diamanti, két román képzőművész, Onisim Colta és Alexandru Jakabhazi mellett a Munkácsy-díjas Nagy Gábor, a szintén Munkácsy-díjjal elismert Krajcsovics Éva, Nádas Alexandra, Ince Mózes, Várhelyi Tímea, Horváth Kinga, Simon Debora és Szakszon Imre vett részt.

Az alkotók közös jellemzője, hogy figurális megközelítésre törekednek, ugyanakkor munkásságukban az elvont és a figuratív elemek érzékeny keveredése látható - mondta a szimpozion vezetője, megjegyezve, hogy az utóbbi tíz évben tendencia a képzőművészetben a figurális ábrázolás.

Incze Mózes művei tipikusan ezt a vonalat képviselik, de a két fiatal alkotó, Simon Debóra és Szakszon Imre munkáira is jellemző - mondta.

Izgalmas figuratív műveivel jelentkezik a tárlaton Onisim Colta is, aki egyfajta szakrális művészetet képvisel: az emberiség meghatározó írásaiból kiindulva "olvasható motívumanyagot" épít be munkáiba, míg Jakabhazi alkotásait inkább expresszivitás jellemzi.

Nádas Alexandra az építészet, a természet és az ember kapcsolatát feldolgozó műveinek sorozatából állít ki, a négy évtizedes munkássággal bíró Nagy Gábor pedig régi motívumait újra fogalmazó műveit tárja a közönség elé.

Az 2013-as, miszlai "improvizatív" bemutatkozás után február végén a Tamási Galériában, májusban a szekszárdi Művészetek Házában, azt követően pedig a Temesvári Művészeti Múzeumban rendezik meg a szimpozion kiállítását.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés