bezár
 

színház

2014. 06. 02.
Kortárs művészeti fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennégy előadást mutatnak be a július másodikán kezdődő kortárs művészeti fesztiválon Zalaegerszegen, a Kvártélyház Szabadtéri Színházban.

Szkéné színház

A Manna Kulturális Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésében megrendezett Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválon (Zako) tíz egymást követő estén független színházi alkotók szórakoztató, izgalmas és kísérletező színházi munkáit láthatja a közönség - közölte a Manna Produkció sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
    
A gyermekelőadásokon a Holdvilág Kamaraszínház a Szélike királykisasszonyt, a Fabók Mancsi Bábszínház pedig a Vitéz Lászlót mutatja be - mondta el Migray Ivett.
    
A felnőtt nézők a Momentán társulat tagjainak közreműködésével zenés felolvasóesttel tarkított beszélgetés keretében ismerkedhetnek meg Vinnai Andrással; a szerző írásaiból készült A férfiak szexuális világa című előadást másnap este láthatja a közönség a Kvártélyház színpadán.

A hazai kortárs írók közül Pataki Éva Edith és Marlene című zenés darabját és Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című drámáját tűzik műsorra. A Mucsi Zoltán és Scherer Péter nevével fémjelzett Nézőművészeti Kft. előadásából megismerheti a közönség, miként lehet nézővé válni a színházban. Műfajában izgalmasnak ígérkezik a Momentán társulat improvizációra épülő Rögvest című előadása, mert - műfajából adódóan - csak az est végégén derül majd ki, hogy miről szólt az előadás.
    
Két külföldi kortárs szerző darabja is szerepel a fesztiválsorozat programjában; a katalán Jordi Galceran A Grönholm-módszer című előadása egy kíméletlen, de humorral teli állásinterjút mutat be, míg a skót David Grieg Szentivánéj című színdarabja két szingli találkozásáról szól, akik ismeretlenül egymás mellé keveredve mulatják végig Szent Iván éjjelét és talán egymásba is szeretnek.
    
A klasszikusok műveit ugyancsak kortárs feldolgozásban állítják színpadra. Örkény Macskajátékát A Szkalla lányok címmel Béres Ilona és Tordai Teri előadásában láthatja a közönség. Brecht Kaukázusi krétakör parafrázisát Dominó címen a győri FAQ társulata adja elő, Hrabal A Sörgyári Capriccio című darabját a szegedi SZ-projekt társulat adaptációjában tekintheti meg a közönség.
    
Tompos Kátya, a Nemzeti Színház művésze pedig a Keresztül Európán című lemeze anyagát koncertelőadáson adja elő - ismertette a sajtóreferens.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Lully–Molière: A kénytelen házasság
Tandem – Humán balanszológia az Artus Stúdióban
Szabó Veronika: Queendom (búcsúelőadás)

Más művészeti ágakról

Bartis Attila Jávai kalandjairól mesélt
gyerek

Pagonyfeszt a Dürer kertben Pagonyfeszt a Dürer kertben
Családi program május 22-én
Interjú Pusker Júliával fordulópontokról, külföldi érvényesülésről, a klasszikus zenei előadóművészet minőségének alakulásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés