bezár
 

színház

2020. 10. 13.
Jön a Rimini Protokoll Hagyaték című előadása
Újra külföldi előadások a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jön a Rimini Protokoll Hagyaték című előadása Október 15-től 18-ig tekinthető meg a Trafó Kortárs Művészetek házában a világhírű német dokumentarista színházi társaulat, a Rimini Protokoll Nachlass (Hagyaték) című előadása, amely az elmúlás témáját dolgozza fel. Október 16. és 18. között a nemzetközi koprodukcióban készült Üdv a fedélzeten! című performansz is látható lesz a Trafóklubban. Mindkét vendégtörvény a CAFe Budapest keretében valósul meg.

A Nachlass - Piéces sans personnes (Hagyaték - személytelen történetek) című produkció a Rimini Protokoll csapatának svájci tagja Stefan Kaegi és a velük rendszeresen dolgozó tervező, Dominik Huber, alkotása, amely az elmúlt években. számos nemzetközi filmfesztiválon sikerrel mutatkozott be. Az élő szereplők nélküli előadás voltaképpen egy interaktív színházi installáció, ahol valódi emberek dokumentarista alapon feldolgozott történeteit ismerhetjük meg az elmúlásról, a halálról.

Szkéné színház

Svájcban a várható élettartam az utóbbi években majdnem 40 évvel nőtt meg. Az orvostudomány gyors fejlődése lehetővé teszi, hogy minél kijjebb tolhassuk az élet határait és a törvénykezés ebben az országban lehetőséget ad arra is, hogy mindenki maga határozza meg a halála idejét és körülményeit. A szolidaritásról és az örökösödésről pedig folyamatos viták dúlnak. Stefan Kaegi hosszan kutatómunka után kiválasztott nyolc olyan személyt, akik különböző okokból, de úgy döntöttek, hogy el(ő)készítik az életből való távozásukat. Dominic Huber látványtervezővel nyolc fülkét építettek, amelyekben ezek a civil ,,szereplők" hangok, képek, tárgyak és szövegek segítségével elmeséljük - örökül hagyják nekünk- a történeteinket, s hogy mit szeretnének, ha fennmaradna utánuk.

Trailer: https://vimeo.com/186252719

Miként lehet emlékeket színpadra állítani, hogyan viszonyulunk a saját halálunkhoz, lehet-e a hagyaték elengedés és mi a közös civilizációs örökségünk? A Nachlass (Hagyaték) nyolc mai példán keresztül hozza közel ezeket a kérdéseket.

Rimini Protokoll előadása a Trafó őszi szezonjának első külföldi vendégjátéka lesz. A társulat visszatérő vendég a Kortárs Művészetek Házában korábban a Blaiberg & sweetheart18 (2006) és a Radio Muezzin (2010) című előadásokkal jártak nálunk. 

CAFe Budapest kortárs művészeti fesztivál egyik legjobban várt produkciója 4 napon át: október 15-től 18-ig lesz látható a Trafó Nagytermében. Mivel egyszerre korlátozott számú nézőt tudnak beengedni, minden nap három időpontban is játsszák, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban ajánlott előre, online jegyet váltani.

Az Üdv a fedélzeten! (Welcome on board!), című performansz a görög Eirini Sourgiadaki és a magyar Rubi Anna közös munkája és egy hajókirándulás interaktív szimulációja. A nézők képzelőerejének stimulálására törekszik sok humorral, játékkal és kreatív asszociációs technikákkal.

Az alkotók zürichi tanulmányaik során találkoztak, majd 2015-ben létrehozták a We work hard on a big, big plan (Keményen dolgozunk egy nagy-nagy terven) névre keresztelt formációt. Munkáikban meghatározó szerepet játszik a kísérletezés, valamint az interaktív történetmesélés speciális és újszerű, a közönség aktív részvételére számító formái. Az Üdv a fedélzeten c. produkciót 2018-ban a Tanzhaus Zürich SHOW-OFF programjában mutatták be. A Trafóklubban október 16-tól 18-ig napi 3 turnusban lesz megtekinthető (bizonyos időpontokban angol nyelven).

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.trafo.hu  /  https:// cafebudapestfest.hu/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Csak ültek és meséltek Csak ültek és meséltek
Büfészínész/Színészbüfé 1. – Az Örkény Színház szilveszteri műsoráról
színház

A nyelvi virtuozitás örömszínháza A nyelvi virtuozitás örömszínháza
Bogusław Schaeffer: Színpadi kompozíciók, Kalligram, 2020
színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban
színház

Megszületett a félig született egésze Megszületett a félig született egésze
Fekete Ádám Haloktatás, márványprotézissel című vízigót kosárlabda darabja

Más művészeti ágakról

art&design

A művészet is behálózva? A művészet is behálózva?
A BarabásiLab „Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve” című kiállításáról a Ludwig Múzeumban
art&design

Mi a válaszunk? Mi a válaszunk?
A Deák17 Galéria „Reflex” című kiállításáról
135 éve született Wilhelm Furtwängler


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés