bezár
 

zene

2021. 10. 04.
Andrej Korobejnyikov zongoraest a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Andrej Korobejnyikov zongoraest a Müpában Andrej Korobejnyikov estjével folytatódik az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat október 5-én a budapesti Müpában. A zongoraművész a világ négy kontinensének 45 országában adott már nagy sikerű szóló- és kamarakoncerteket, számos világhírű karmester és muzsikus társaságában.  

Korobejnyikov műsorának összeállításakor mindig a személyességre, valamint az irodalom és a költészet zenében való találkozására törekszik. Budapesti koncertjén Beethoven, Schubert és Rahmanyinov egy-egy műve mellett Muszorgszkij Egy kiállítás képei című alkotását hallhatja a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.     

Andrej Korobejnyikov a Moszkva melletti Dolgoprudnijban született. Ötéves korában ismerkedett meg a zongorával, s alig nyolcévesen adta első szólóestjét az Azerbajdzsáni Zeneakadémián. Tizenkilenc évesen diplomázott a Moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, ahol a záróvizsgán olyan kimagasló eredményt ért el, melyet ebben az életkorban utoljára Rahmanyinovnak sikerült felmutatnia, több mint száz évvel korábban. Ezután a londoni Royal College of Musicban képezte tovább magát, ahol végzősként neki ítélték az intézmény elnöke, Károly herceg által alapított különdíjat.     

A sorozat novemberben Klukon Edit és Ránki Dezső közös estjével folytatódik, ahol Liszt Ferenc szimfonikus költeményeinek a szerző által készített négykezes változatai szólalnak meg.

A négyzetes kép forrása: www.concertobudapest.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bartók György válaszol
Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről

Más művészeti ágakról

art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Feltartóztathatatlan késztetés hajt Feltartóztathatatlan késztetés hajt
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
irodalom

Tanítanak-e a könyvek? Tanítanak-e a könyvek?
Kerekasztal-beszélgetés a tankönyvpiacról
Beszámoló a 11. Frankofón Filmnapok programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés