bezár
 

film

2021. 10. 25.
Banglades a Rehana című filmet nevezi Oscarra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Banglades a Rehana című filmet nevezi Oscarra Banglades az idei cannes-i filmfesztiválon bemutatott Rehana című filmet nevezi a legjobb nemzetközi film díjára - értesült a Variety.com filmes portál.

Abdullah Mohammad Szaad filmje Rehana, egy orvosi egyetem tanára napjait kíséri, aki nagy küzdelmek árán igyekszik fenntartani a munka és a család közötti egyensúlyt, miközben tanárként, orvosként, anyaként és testvérként is helyt kell állnia. Egy este tanúja lesz, amint egy diák sírva rohan ki egy professzor szobájából. A történtek olyan erősen hatnak rá, hogy élete lassan kicsúszik irányítása alól. Fokozatosan megszállottá válik, keresi a megtorlás lehetőségét, miközben az iskolából panasz érkezik hatéves lánya szokatlan viselkedésére. Cannes-ban a Rehana az Un certain regard szekció versenyprogramjában szerepelt, majd vetítették Melbourne, Puszan és London filmfesztiválján is. Szaad első filmje, a Live from Dhaka a 2016-os szingapúri filmfesztiválon a legjobb rendező és a legjobb színész díját is elnyerte.
 

Négyzetes kép forrása: filmaffinity.com
Facebookos kép forrása: variety.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Miért egyszerre izgalmas és félresikerült a Mátrix feltámadások?
Edgar Wright: Utolsó éjszaka a Sohóban
18. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
irodalom

Hétköznapi diskurzusok Hétköznapi diskurzusok
Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak a Kötetlenül sorozat vendégei
art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról
irodalom

Égbolt-variációk Égbolt-variációk
Nagy Márta Júlia: Elígért lány, Jelenkor Kiadó, Budapest, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés