bezár
 

zene

2021. 11. 21.
Erkel-relikviák kerülnek Gyuláról a Magyar Zene Házába
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erkel-relikviák kerülnek Gyuláról a Magyar Zene Házába A zeneszerző személyes tárgyai közül kölcsönöz néhányat a gyulai Erkel Ferenc Múzeum a Magyar Zene Házának.

Mint írják, a múzeum gyűjteményéből olyan ereklyék kerülnek a fővárosi Magyar Zene Házába, amelyekkel eddig nem találkozhatott a nagyközönség. A két intézmény közötti megállapodás szerint a Bánk bán kézirat néhány oldala és személyes levelezéséből néhány darab kerül a kölcsönzött műtárgyak közé, valamint az 1868-as ezüst serleg, melyet Debrecenben kapott Erkel Ferenc, amikor az "összes hazai dalegyletek örökös főkarmesterévé" választották.

A kölcsönszerződés egyelőre egy évre szól. A kilencezer négyzetméteren, a Városligeti tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében elterülő Magyar Zene Háza klasszikus kiállítótér, de oktatási platform és előadótér is egyben. Bár az intézményben az interaktív elemek lesznek túlsúlyban, Erkel Ferenc egy külön, klasszikus "szentélyt" kap - írták. A Magyar Zene Háza 2022 év elejétől várja a látogatókat.

Négyzetes kép: facebook.com/magyarzenehaza

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bartók György válaszol
Interjú Tóth Viktorral pályakezdésről, külföldi lehetőségekről, mesterekről, a zene lényegéről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bali János válaszol

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
gyerek

Vidéki James Bond szeretetlukakkkal Vidéki James Bond szeretetlukakkkal
Interjú Adamik Zsolttal
irodalom

Rosta Rosta
Kísérlet Balassi kötetének rekonstrukciójára 4.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés