bezár
 

zene

2021. 11. 22.
A Kiskorona7 zenei kínálata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kiskorona7 zenei kínálata Decemberben tíz zenei eseménnyel, köztük a Szent Efrém Férfikar és az Óbudai Kamarazenekar adventi koncertjeivel, zárásképp pedig a Dinyés Family Consort karácsonyi hangversenyével várja a közönséget az óbudai Kiskorona7. A kínálatban Fejérvári Zoltán zongoraművész és Tony Pusztai gitárművész önálló estje is szerepel, a fellépők sorában több mint húsz szólista lép színpadra.    

A Szent Efrém Férfikar december 10-i estjén, az ősi szentföldi és görög-bizánci himnuszoktól kezdve a nagy orosz klasszikusokon át a Kárpátok-vidékének gazdag vallásos folklórja is fölcsendül. Az Óbudai Kamarazenekar december 11-én Haydn D-dúr szimfóniáját, Vivaldi két gitárversenyét, Olsvay Endre Tarsoly című művét és Mozart F-dúr szimfóniáját adja elő Gazda Péter vezényletével, a koncert szólistája Csorba Gergő gitárművész.     

A Dinyés Family Consort december 16-án barokk kamaraműveket ad elő. A barokk kor hangszereinek széles választékát úgy mutatják be, hogy minden családtag több hangszeren is muzsikálni fog. Ez teszi lehetővé, hogy a koncert második felében Heinrich Schütz Karácsonyi Oratóriumát is megszólaltathatják vendégművész barátaik segítségével. A zeneszámok között a családfő, Dinyés Soma érdekes zenei "infómorzsákkal" is szolgál.       

December 1-jén Tony Pusztai saját kompozíciókat játszik gitárestjén, 2-án a Színház az egész világ című esten Pásztor Júlia szoprán és a Custos Consort - Márkus-Zalatnay Fruzsina (fuvola) Regős Júlia és Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Davidovics Igor (lant) lép fel. December 3-án Fejérvári Zoltán zongoraművész ad önálló estet, műsorán Schumann Nachtstücke, Schubert Impromtus és Csajkovszkij Évszakok című műve hangzik el.     

A 2020/2021-es Évfordulós Kamarazenei Csemege koncertsorozat december 6-i alkalma Beethovenre és Dohnányi Ernőre összpontosít, december 8-án Kósa György zeneszerzőről emlékeznek meg. December 15-én fiatal Junior Prima díjas művészek, Farkas Mira, Nyári László és Devich Gergely lép színpadra.     

A további programok között szerepel december 5-én délelőtt Czigány György zenés vetélkedője, valamint az Óbudai Társaskör Galériában Ágoston Lóránt tárlata november 29. és december 19. között.

A négyzetes kép forrása: www.obudaikamarazenekar.hu

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bartók György válaszol
Interjú Tóth Viktorral pályakezdésről, külföldi lehetőségekről, mesterekről, a zene lényegéről
Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről

Más művészeti ágakról

gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
irodalom

Hétköznapi diskurzusok Hétköznapi diskurzusok
Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak a Kötetlenül sorozat vendégei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés