bezár
 

zene

2022. 04. 11.
Balázs János és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad koncertet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Balázs János és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad koncertet Balázs János zongoraművész és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad gálakoncertet Fuad Ibrahimov vezényletével április 26-án a budapesti Zeneakadémián a Cziffra György-emlékévben.

A koncerten Liszt Esz-dúr zongoraversenye és Les Préludes című műve, valamint Rahmanyinov 2. (c-moll) zongoraversenye és Prokofjev Rómeó és Júlia 2. szvitje hangzik el - közölték a szervezők az MTI-vel.

Cziffra György pályáján kiemelkedő szerepet játszott Liszt Ferenc zenéje, az Esz-dúr zongoraverseny pedig szinte összeforrott személyével. Rahmanyinov 2. zongoraversenye szintén repertoárjának fontos darabja volt, amelyet többek között fia, ifjabb Cziffra György dirigálásával is megszólaltatott.

A koncerten a zenekar előadásában elhangzik még két kedvelt mű, Liszt Les Preludes és Prokofjev Rómeó és Júlia 2. szvitje. A zenekart Fuad Ibrahimov vezényli, aki jelenleg a Müncheni Neue Philharmonie Zenekar és a Baku-i Kamarazenekar állandó karmestere.

Cziffra György zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos emlékév keretei között ünnepli, amely a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. A széleskörű nemzetközi összefogásban megvalósuló több mint 100 zenei, művészeti program kiemelt eseménye az április 26-ai gálakoncert.

A programokról részletek a cziffra100.com oldalon olvashatók.

A négyzetes kép forrása: https://zeneakademia.hu/mindenprogram/2022-04-26-a-magyar-radio-szimfonikus-zenekara-10493

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol
Háttérinterjú Balogh Máté Andrással, a kortársPRos Kft. és az Art is Business Egyesület alapítójával a kulturális és a forprofit szféra egymásra találásáról, igényekről és lehetőségekről
Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató

Más művészeti ágakról

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
gyerek

MINTÁZATOK – Na de mihez kezdjünk velük?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés