bezár
 

film

2010. 07. 15.
Pater Sparrow sci-fije Kanadában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Észak-Amerika elsőszámú sci-fi seregszemléjére, a montreáli FanTasia filmfesztiválra kapott meghívást Pater Sparrow (Verebes Zoltán) 1 című játékfilmje.
A filmunió tájékoztatása szerint a július 8-án kezdődött seregszemle három héten át 120 alkotást mutat be a közelmúltban készült fantasztikus filmek javából. Pater Sparrow filmjét július 20-án láthatja a kanadai sci-fi fesztivál közönsége.

Pater Sparrow első nagyjátékfilmje Stanislaw Lem Az emberiség egy perce című novellája alapján készült. A Mucsi Zoltán, Sinkó László, Mácsai Pál és Haumann Máté főszereplésével filmre vitt történetben egy könyvesbolt összes kötete átváltozik az emberiség egy percét leíró, 1 című könyvvé, beindítva a paranormális tevékenységekre szakosodott rendőri ügyosztály nyomozását.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával a Honeymood Films és a Cameofilm stúdióban készült játékfilm a közelmúltban a granadai nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, majd Portóban a legjobb rendezés díja mellett - filmben nyújtott alakításáért - Mucsi Zoltán a legjobb színésznek járó elismerést is megkapta.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

film

Óda a merengő ifjúsághoz Óda a merengő ifjúsághoz
Joachim Trier: A világ legrosszabb embere
8. Budapest International Documentary Festival
Ridley Scott: A Gucci-ház
Az idén 10 éves Szemrevaló Filmfesztivál nyitóeseményéről

Más művészeti ágakról

art&design

Viktoriánus avantgárdok Viktoriánus avantgárdok
Bevezetés a preraffaelita művészetbe – 1. rész
Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés