bezár
 

film

2010. 07. 15.
Pater Sparrow sci-fije Kanadában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Észak-Amerika elsőszámú sci-fi seregszemléjére, a montreáli FanTasia filmfesztiválra kapott meghívást Pater Sparrow (Verebes Zoltán) 1 című játékfilmje.
A filmunió tájékoztatása szerint a július 8-án kezdődött seregszemle három héten át 120 alkotást mutat be a közelmúltban készült fantasztikus filmek javából. Pater Sparrow filmjét július 20-án láthatja a kanadai sci-fi fesztivál közönsége.

Pater Sparrow első nagyjátékfilmje Stanislaw Lem Az emberiség egy perce című novellája alapján készült. A Mucsi Zoltán, Sinkó László, Mácsai Pál és Haumann Máté főszereplésével filmre vitt történetben egy könyvesbolt összes kötete átváltozik az emberiség egy percét leíró, 1 című könyvvé, beindítva a paranormális tevékenységekre szakosodott rendőri ügyosztály nyomozását.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával a Honeymood Films és a Cameofilm stúdióban készült játékfilm a közelmúltban a granadai nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, majd Portóban a legjobb rendezés díja mellett - filmben nyújtott alakításáért - Mucsi Zoltán a legjobb színésznek járó elismerést is megkapta.
nyomtat

További írások a rovatból

69. Berlinale, 2019. február 7-17.
Dobó Kata: Kölcsönlakás
M. Night Shyamalan: Üveg

Más művészeti ágakról

Sarah Kane Cleansed című darabja az Ódry Színpadon
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Orangután Te hogyan folytatnád? - Orangután
Lakatos István része
art&design

Evilági ökotópiák Evilági ökotópiák
Sokan úgy hiszik, régen sárga volt a nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés