bezár
 

film

2008. 10. 19.
Kizöldült a Tokiói Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vörös bársony helyett zöld, újrahasznosított műanyag flakonokból készült szőnyegen vonultak a fel a hírességek, köztük Julainne Moore és John Woo a Tokiói Filmfesztivál szombati megnyitó ünnepségén; a szín- és anyagváltozás a seregszemle idei témájára, a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet.
A huszonegyedik alkalommal megrendezett, egyszerre csillogó és környezettudatos seregszemle idén indított ökológia-kategóriájában a környezet témájával foglalkozó játékfilmek, valamint a klímaváltozást feltáró, illetve különböző állatfajok életébe bepillantást engedő dokumentumfilmek kerülnek bemutatásra - mondták el a fesztivál szervezői. 

A kilencnapos vetítéssorozaton versenyen kívül John Woo legújabb filmjét, a Red Cliffet (Vörös szikla) is bemutatják. Az Ál/arcot és a Mission Impossible második részét jegyző rendező 16 éve nem forgatott Kínában, nemrég befejezett, 80 millió dolláros összköltségű alkotása szakértők szerint a valaha készült legdrágább ázsiai film.

A harmadik századi Kínába repítő, látványos kalandfilm több szereplője, köztük a népszerű japán színész Tony Leung és A repülő tőrök klánja sztárja, a pimaszul jóképű Kanesiro Takesi is részt vett a fesztiválmegnyitón.

A japán fővárosban folyó filmes seregszemle 100 ezer dolláros fődíjáért 15 alkotás verseng a világ különféle tájairól.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Roy Andersson: Történetek a végtelenségről

Más művészeti ágakról

art&design

Bevásárolunk kortárs művekkel
Erősödött a kortárs művek iránti érdeklődés és az online árverésekkel egy olyan réteg is megjelent a vásárlók között, amely korábban nem vett részt az élő aukciókon.
színház

Rend a rendetlenségben Rend a rendetlenségben
Ad absurdum – a TRIP Webszínház-előadásáról
gyerek

Középpontban a képregény
Képregénypályázatot hirdet a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés