bezár
 

art&design

2016. 02. 25.
Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkét egri és tizennégy szekszárdi termelő borait kóstolva hasonlíthatják össze a termőhelyeket, borkészítési stílusokat és évjáratokat az idei Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj látogatói pénteken a Corinthia Hotel Budapest báltermében.

 Az egri és a szekszárdi bikavérek karakterükben eltérnek egymástól, hiszen az egyik északi, a másik déli fekvésű borvidék. Közös azonban bennük, hogy a vörös házasítás alapját mindkét borvidéken a kékfrankos jelenti. Hogy ez mennyiben érezhető a borokban, arról személyesen is meggyőződhetnek a borkedvelők az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj pénteki kóstolóján - közölték a szervezők az MTI-vel.
    

prae.hu

Nem kizárólag a borászok döntenek arról, hogy mely szőlőfajták kerüljenek a bikavérekbe, az adott borvidékre vonatkozó szabályozást is figyelembe kell venniük. Mind az egri, mind a szekszárdi előírások egységesek abban a tekintetben, hogy a bikavér alapját a kékfrankosnak kell adnia - emlékeztet a közlemény.
    

"A termőhelyi adottságokból fakadó egyediséget leginkább olyan fajtákon keresztül lehet bemutatni, amelyek önmagukban is egyéniségek, de hagyják érvényesülni az őket körülölelő klímát, talajt, összességében a természeti környezetet is. A kékfrankos erre tökéletesen alkalmas, hiszen szép savai, gyümölcsössége, jó szerkezete mindezt garantálja" - idézik a szervezők Mészáros Gabriella borismereti szaktanárt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Hermann Zoltán: "Odaát" című kiállítása nyomán (Semmelweis Szalon, Budapest, 2025. 10. 15. – 11. 13.)
art&design

A 7layers című csoportos kiállítás a Pikszisben
art&design

Megnyitóbeszéd Vigh Levente Léptek nyomán című kiállításához
art&design

Gwizdala Dáriusz: Epres Smoothie

Más művészeti ágakról

Yorgos Lanthimos: Bugonia
irodalom

A Jelenkor és az Alföld novemberi számairól
irodalom

Vados Anna Egymás lélegzete című kötetének bemutatójáról
Nemes László: Árva


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés