bezár
 

film

2016. 04. 27.
J. D. Salingerről készülő életrajzi filmben szerepel Kevin Spacey
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kevin Spacey, Sarah Paulson  és Nicholas Hoult is szerepel a J. D. Salinger életéről készülő Rebel in the Rye című filmben.

Az életrajzi drámát Kenneth Slawensk J. D. Salinger: A Life című könyvéből Danny Strong rendezi, akit korábban forgatókönyvíróként (A komornyik, Az éhezők viadala: A kiválasztott I-II.) és színészként ismert meg a közönség. A felvételek már el is kezdődtek New Yorkban - ismertette a Variety.com.
    

A játékfilm Salinger lázadó ifjúságát, második világháborús frontszolgálatát és íróvá érését is bemutatja. A Zabhegyező világhírű szerzőjéről szóló produkcióban Sarah Paulson (Carol) Dorothy Oldingot alakítja, aki irodalmi ügynökként a kezdetektől mélyen hitt Salinger tehetségében, és egész pályafutása alatt támogatta.
    

Salingert Nicholas Hoult játssza, Kevin Spacey pedig Whit Burnett szerepében látható majd. Burnett volt az alapítója és főszerkesztője a Story magazinnak, amely a negyvenes években számos kezdő író első munkáinak biztosított megjelenést.
    

A Columbia Egyetemen tanító Burnett egyik tanítványa volt Salinger is, akinek első, The Young Folks című novelláját szintén a Story közölte le.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Rebecca Zlotowski: Mások gyerekei
Ari Aster: Amitől félünk
Ruben Östlund: A szomorúság háromszöge
Elizabeth Banks: Kokainmedve

Más művészeti ágakról

Beszélgetés a Tilos az Á négy antológiájáról a Margón
Háztartásbeli (Storytelling-est és balkáni falatozás csak nőknek) a STEREO Művházban
Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés