bezár
 

irodalom

2017. 11. 22.
Winter is here - a Prae Trónok Harca lapszámának bemutatója
2017. november 22., 19 óra, Kelet Kávézó, pince (Budapest, Bartók Béla út 29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Prae irodalmi és kultúratudományos folyóirat Trónok harca tematikájú lapszámmal jelentkezett. A több mint 140 oldalas kiadvány hangulatban, atmoszférában kapcsolódó rövidprózák mellett 12 tanulmányt és esszét közöl A tűz és jég dala könyvciklusról, valamint a Trónok harca sorozat világáról, sikeréről, poétikájáról, titkairól. 

A lapszámbemutatón alaposan kibeszéljük a sorozatot, és megpróbálunk választ találni nem csupán Westeros és Essos világának népszerűségére, de arra is, hogy milyen szerepe lehet a szériának az oktatásban. 

A beszélgetés résztvevői a lapszám szerzői: Keserű József, a Selye János Egyetem oktatója; Kránicz Bence újságíró, filmkritikus, az ELTE Film-, Média- és Kultúratudományi Doktori Iskolájának doktorandusza; Takács Emma, az ELTE hallgatója, kritikus; Váradi Nagy Péter, a Kulter online művészeti-kritikai oldal szerkesztője, médiaértés-oktató; valamint a moderátor, L. Varga Péter, a Prae főszerkesztője, az ELTE oktatója. 

Az esten felolvasnak: Halász Rita és Moskát Anita

Az est Facebook-eseménye, melyen jelezheted részvételi szándékodat

Borító

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés