bezár
 

építészet

2019. 10. 10.
Sikerrel zárult a FUGA első jótékonysági árverése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikerrel zárult a FUGA első jótékonysági árverése Sikerrel zárult a FUGA Budapesti Építészeti Központ első jótékonysági árverése; a kétnapos aukción 366 tétel talált gazdára, a bevétel meghaladta a 14 millió forintot, amelyet a központ működésére, modernizálására fordítanak.

 Mint a FUGA MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében kiemelik, meglepetést okozott az építészeti szekció, Magyarország első építészetirajz- és makettárverésének sikere a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ vásárlásának köszönhetően. A licitre bocsátott építészeti rajzok és makettek 71 százaléka talált gazdára.

A képzőművészeti árverés legmagasabb leütési árat elérő tétele Keserü Ilona 1967-es Szimmetria című monotípiája lett, amely 46 ezer forintos kikiáltási árról indulva 500 ezer forintért kelt el. A fotóaukción a legnagyobb érdeklődés Seidner Zoltán 1930-40-es években készült vintage enteriőr- és épületfotóit kísérte, a 13 tétel mind gazdára talált.

A designszekció legmagasabb áron elkelt tétele Gyárfás Gábor moziplakátjainak gyűjteménye lett, 140 ezer forintért. A kézirat- és kottaszekció különleges darabja volt egy könyv (Kisfaludy Sándor A boldog szerelem) Radnóti Miklós saját kezű ajánlásával Diósszilágyi Évának, amely 20 ezer forintos kikiáltási árról indult, majd 180 ezer forintért ütötték le.

HIRDETÉS

banner

A megmaradt tárgyak október 21-ig a kikiáltási áron megvásárolhatók, az eredménylista csütörtöktől elérhető a FUGA weboldalán. Az érdeklődők tehát kedvező áron juthatnak hozzá az árverésen szereplő ritkaságokhoz - emelik ki a közleményben. Mint írják, a FUGA10 fesztivál és születésnapi hét végeztével, október 7-én, az építészet világnapján új kiállításokkal és előadással indították a következő tíz évet a FUGA-ban.

A központ öt új kiállítása között van Lucien Hervé és Rodolf Hervé fotótárlata, és egy Breuer Marcell-kiállítás. Látható a Zalotay-ház, Ziegelried. Szerkezetrekonstrukció - Zalotay Elemér ziegelriedi otthonának részleges rekonstrukciója, valamint a Szalai Tibor: Brettschneider Architektúrák című kiállítás, továbbá a 10 éves a FUGA - Ambrotípia portrék Zalka Imre műterméből című tárlat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
építészet

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek
építészet

Vallásos és profán csodák tárháza: Gellérthegy Vallásos és profán csodák tárháza: Gellérthegy
Budapesti kultúrtörténeti séták III. Gellérthegy. Fekete Sas Kiadó, 2017, szerkesztette Saly Noémi

Más művészeti ágakról

irodalom

Az élőknek sem könnyű Az élőknek sem könnyű
Han Kang: Nemes teremtmények, Jelenkor, 2018.
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés