bezár
 

irodalom

2020. 01. 15.
Antal Nikolett és Pataki Viktor a FISZ két társelnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Antal Nikolett és Pataki Viktor a FISZ két társelnöke Antal Nikolett és Pataki Viktor a Fiatal Írók Szövetségének új társelnökei, a 2020-2022 közötti időszakban a szervezet elnökségi tagjai Górász Péter, Bán-Horváth Veronika, Korpa Tamás, Tóth-Czifra Júlia és Zelei Dávid lesznek - olvasható a szövetség keddi közleményében.

A most pályázó, részben új, részben régi és tapasztaltabb elnökség elsődleges feladata a sokoldalú, progresszív, nyitott és lendületes szervezet szellemiségének megőrzése.

A szervezet létrejöttének 20. évfordulójára készített kisfilmből kiderül, hogy legfőbb célkitűzéseinek a nyitottságot és a sokszínűséget tartják. A FISZ feladatának tekinti az irodalom és az olvasás népszerűsítését, ugyanakkor mindezt kizárólag szakmai kompromisszumok nélkül hajlandó megtenni - áll az összegzésben.

A minőségi szövegmunka, a tehetséggondozás, az elsőkötetes megjelenések kiemelt figyelme, a közoktatásban való részvétel, a szakmai érdekképviselet, a társszervezetekkel való koprodukció, a közösségteremtés- és építés az elkövetkező három év jellemzői a tervek szerint. Az elnökségben történt változásokon túl jelentős, hogy 2020-tól Gondos Mária Magdolna és Sirokai Mátyás személyében új sorozatszerkesztők kezdik meg a munkát a FISZ Könyvek sorozat élén.

2017 és 2019 között Antal Nikolett és Korpa Tamás társelnökök vezették a szövetséget, munkájuk során alatt kiemelt figyelmet fordítottak az utánpótlás-nevelésre, s arra, hogy az elnökség korábbi és újabb tagjai között az együttműködés folyamatos legyen.

A szervezet az elmúlt három évben közel 100 taggal bővült, 30 kötetet adott ki és minden eddiginél szélesebb körben vált ismertté vidéken és határon túl egyaránt.
 

Kép: fiatalirok.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés