bezár
 

irodalom

2020. 05. 20.
Lassan újra kinyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lassan újra kinyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Az első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 bibliotéka kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését.

A második ütemben 11 könyvtár nyitását tervezik, a harmadik ütemben 20 bibliotéka nyit ki hasonlóan szűkített szolgáltatással. Jelenleg 231 ezer 457 kötet van 63 ezer 688 olvasónál. A könyvtári tagságok és a kikölcsönzött könyvek, dokumentumok lejárati idejét a könyvtár folyamatosan meghosszabbítja, erre az időszakra késedelmi díjat nem számolnak fel. A nyitást követően további egy hónap türelmi időt adnak a dokumentumok visszavitelére. Az olvasóknak előzetes értesítést küldenek arról, hogy mikor és milyen szabályok betartása mellett várják őket.

A könyvtárakban ütemterv szerint végzik a leltárakat, áttekintik az állományt és ahol lehet, átrendezik a tereket. Többek között megújul a Török utcai könyvtár és bővül a Csertő parki ideiglenes könyvtár alapterülete. Befejezéséhez közeledik a VIII. kerületi Ötpacsirta utca 4. szám alatti épület felújítása, a kivitelező pedig folyamatosan végzi a VI. kerületi Teréz krt. 2-4. szám alatti ingatlan könyvtárrá alakítását. Ezekben a hetekben is megvásárolják a könyvújdonságokat, és feldolgozás után kiszállítják a tagkönyvtárakba, hogy a nyitást követően minél több újdonság álljon az olvasók rendelkezésére. A könyvtárak Facebook-oldalán emellett folyamatosan frissülő ajánlókkal, online játékokkal, hasznos tartalmakkal várják az érdeklődőket.

Képek: tmt-archive.omikk.bme.hu, mnm.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés