bezár
 

irodalom

2020. 05. 25.
Online játékversenyt hirdet a MOME a hírdömping és az álhírek ellen
Ez nem kamu
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online játékversenyt hirdet a MOME a hírdömping és az álhírek ellen ComplexityJam névvel 168 órás nemzetközi online játékversenyt hirdet a hírdömping és az álhírek ellen péntektől a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME).

Az esemény keretében olyan játékok és egyéb interaktív digitális narratív alkotások (interaktív irodalmi alkotások; news game-ek; immerzív újságírói alkotások) létrejöttét várják, amelyek a járvány kapcsán egyrészt az álhírek problematikájával foglalkoznak, ugyanakkor a közösségimédia-platformoknak köszönhetően azzal a ténnyel is, hogy a hírek elárasztanak minket - közölte az MTI-vel hétfőn a MOME.

Mint a közlemény felidézi, az egyetem 2019 augusztusa óta tagja az EU által finanszírozott Interactive Digital Narratives for Complexity Representations (INDCOR) projektnek. Az INDCOR tagjai között március végén vetődött fel a járványhelyzetre való tekintettel egy gyors, és a program szellemiségéhez is illeszkedő online "game jam" ötlete, melynek fő koordinátori szerepkörét a MOME tölti be.

Ezzel egy időben a MOME Innovációs Központ Kreatív Technológia Hubja játékfejlesztési projektet is indított, amelyben szintén a vírushelyzet különböző aspektusait jelenítik meg.

A ComplexityJamre 12 évesnél idősebbek jelentkezését várják, egyénileg vagy akár csapatokban is. A game jam nyelve az angol; a játék során a résztvevők munkáját a szervező egyetemek mentorai segítik.

Az esemény június 13-án egy online streamelt díjátadóval ér véget, ahol a közönségdíjat is kiosztják.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés