bezár
 

zene

2021. 06. 21.
Vasárnap évadnyitó hangversenyt ad az Anima Musicae Kamarazenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap évadnyitó hangversenyt ad az Anima Musicae Kamarazenekar Korszakokon átívelő műsort ad a 11 éves Anima Musicae Kamarazenekar vasárnapi évadnyitó hangversenyén a budapesti Nádor Teremben.

Az Anima Musicae korszakokon átívelő műsorában a barokk muzsikától a dallamos kortárs zenéig vezet az út. Az esten Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József zongoraművésszel köszöntik a közönséget  - közölte a zenekar az MTI-vel.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Első koncertjük 2010. június 20-án volt az Óbudai Társaskörben.

Az együttes a tradicionális koncertek útján indult el, de alapvető vágyuk volt, hogy új színt vigyenek a kamarazenekari koncertek világába. Ennek tükrében alakították ki a zenekar repertoárját is, amelyben meghatározó, hogy a reneszánsztól egészen napjainkig minden kor zenéje egységesen megtalálható legyen.

MTI 2021. június 19.

Kép forrása: https://www.animamusicae.hu/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
Interjú Boldoczki Gáborral pályakezdésről, menedzsmentről, a művészi felelősségvállalásról
Bach: szonáták és partiták hegedűre Itzhak Perlman előadásában

Más művészeti ágakról

színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán
art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés