bezár
 

zene

2022. 03. 23.
Riccardo Chailly, Daniele Gatti és Yuja Wang a Müpa 2022/23-as programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Riccardo Chailly, Daniele Gatti és Yuja Wang a Müpa 2022/23-as programjában Számos nemzetközi sztárművész, mások mellett Riccardo Chailly, Daniele Gatti, John Eliot Gardiner, Yuja Wang és Boldoczki Gábor is fellép a Müpa 2022/23-as programjában, melyhez - a pandémiás időszak elmúltával - az intézmény ismét több bérletsorozatot hirdetett.

A Müpa nem csupán a nemzetközi világsztárokat szeretné elhozni Budapestre és a magyar művészeket bemutatni a világnak, hanem közösséget is épít – hangsúlyozta az intézmény keddi budapesti évadismertető sajtótájékoztatóján Káel Csaba vezérigazgató. Mint hozzátette, a közönséggel a járványidőszak alatt is szorosan tartották a kapcsolatot, most azonban ismét lehetőség nyílt bérletek hirdetésére, így 14 sorozatot tesznek elérhetővé. Kosztolánczy Gábor vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, hogy a Müpa+ hűségprogram már több mint 33 ezer tagot számlál, ez a szám ráadásul dinamikusan nő.

Káel Csaba kiemelte a Zenekari páholy bérletsorozatot, amely Riccardo Chailly a Filarmonica della Scalát, Andris Nelsons a Bécsi Filharmonikusokat, Daniele Gatti a Mahler Kamarazenekart, Fischer Iván pedig az Amszterdami Concertgebouw zenekarát vezényli majd. A Szólisták és zenekarok sorozatban a világhírű zongorista, Yuja Wang például a lipcsei Gewandhaus zenekarával, Martin Grubinger pedig a Luxemburgi Filharmonikus Zenekarral ad koncertet. Mindenszentekkor Berlioz ritkán hallott Requiemjét tűzik programra, az adventi koncertet az Észt Filharmónia Kamarakórusa adja, karácsony előtt Philippe Herreweghe Beethoven Missa Solemnisét vezényli, az újévi koncert pedig ezúttal Haydn Az évszakok oratóriuma lesz. Jövő júniusban a Müpa ismét Wagner-napokat tart, a Ring mellett olyan izgalmas programokkal, mint Nina Stemme áriaestje, Bo Skovhus Mahler-dalestje és a Parsifal koncertszerű előadása. A Ring-tetralógia szereplőiként olyan művészek lépnek színpadra, mint Günther Groissböck, Egils Silins, Irene Theorin és Kálmán Péter. Folytatódik a jövő tehetségeit fókuszba állító Rising Stars és a Felfedezések sorozat is, az Európai Hidak programjainak szeptemberben a Müpa mellett Amszterdam ad otthont, majd 2023-ban Prokofjev-maratont rendeznek a Budapesti Fesztiválzenakarral.

Az évad művésze ezúttal Boldoczki Gábor trombitaművész lesz, az évad együttese helyett pedig a következő szezonban az évad zeneszerzője sorozatot tartanak, Varga Judittal a fókuszban. Káel Csaba elmondása szerint a klasszikus zenei programokon túl könnyű- és világzenei koncertek, tánc- és újcirkusz-előadások is helyet kaptak a következő szezon műsorában, és nem hiányoznak majd a matinékoncertek, családi és ifjúsági programok sem. A Jazzlegendák sorozat Melody Gardot és Dianne Reeves koncertjeivel jelentkezik, jövőre is lesz Jazztavasz, új tehetségek mutatkoznak be a Jazz Showcase-en, az évadot szokás szerint a vérpezsdítő JazzTime indítja, a hazai könnyűzenei élet legjobbjaival pedig többek között a Hey, June! fesztiválon találkozhatnak a nézők.

A nagyközönség számára április 1-jétől, a klubtagoknak némileg korábban nyílik meg a bérletvásárlás lehetősége.

Négyzetes kép a leadben: Müpa Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés