bezár
 

art&design

2022. 06. 13.
Kortárs művészek mesélnek
“Akik a kertet gondozzák” – Zöld utak a kortárs művészetben beszélgetés a K11 LABOR-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs művészek mesélnek A Király utcai K11 LABOR-ban júniusban még a természet tematika mentén szervezett programok közül válogathat a művészetre nyitott közönség. A workshopokban gazdag hónap következő eseményére jövő kedden, június 14-én este kerül sor. Az “Akik a kertet gondozzák” – Zöld utak a kortárs művészetben című beszélgetés keretében olyan kortárs művészek mesélnek majd aktuális projektjeikről, akik munkáikkal reflektálnak a környezeti változásokra és a természeti környezethez fűződő viszonyunkat vizsgálják, illetve szemléletükben, alkotótevékenységükben kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság.

A “projektbemutató” alkalom célja megvilágítani azt, hogy milyen lehetősége, felelőssége és feladata lehet az (alkotó) egyénnek a természet iránti alázat és tisztelet visszaállításában, a természet és az abban élő társadalom kapcsolatának, egyensúlyi állapotának jobbításában. A résztvevők munkáinak bemutatásával szeretnénk felvillantani azt, hogy miképpen képes a kortárs művészet vizuális eszközeinek és csatornáinak segítségével a természetes ökoszisztémák fenntartásának és megőrzésének fontosságára irányítani a figyelmet.

A beszélgetés résztvevői között szerepel majd Bányász Anna fotográfus, aki családja gyergyóújfalui önellátó gazdaságának és az ott tartott állatoknak a mindennapjait fotózza. Módra Bettina textiltervező ugyancsak a meghívott művészek között lesz, aki régóta foglalkozik természetművészettel, mely területen leginkább helyspecifikus installációkat hoz létre. Mátyási Péter képzőművész a természet reprezentációjával foglalkozó munkáival azt próbálja megragadni, hogyan alakulnak át autonóm természeti folyamatok mesterséges beavatkozások hatására, milyen fejlődési és hanyatlási dinamikák figyelhetők meg a növények fajtörténetében. Dávid Zita festőművész növényeket ábrázoló képein bár a virágok inkább lírai, szimbolikus módon jellennek meg, a Virágot senki sem akar lopni című sorozatát mégis végigkíséri egyfajta – nála egyébként ítéletmentes – mögöttes gondolat. Miközben az ember ösztönösen vágyódik a táj, a növények iránt, az urbánus környezetben a természethez való kapcsolódási lehetőségünk korlátozott és mesterkélt, sokszor éppen az általunk a környezetre gyakorolt kontroll hatására. A beszélgetést Meggyesházi Éda kurátor vezeti majd, aki kortárs művészek részvételével a közelmúltban Ami a miénk lesz címmel rendezett csoportos kiállítást, amely azt vizsgálta, hogyan értelmezhető a fenntarthatóság kérdésköre a 21. században.

A kiállítás kurátora: Meggyesházi Éda
A négyzetes kép: Dávid Zita Virágot senki sem akar lopni
Forrás: K11 LABOR

“Akik a kertet gondozzák” – Zöld utak a kortárs művészetben
Beszélgetés 2022. június 14. kedden 18:00 órakor kezdődik.
A beszélgetés résztvevői: BÁNYÁSZ Anna, MÁTYÁSI Péter, MÓDRA Bettina, DÁVID Zita. A beszélgetést vezeti: MEGGYESHÁZI Éda kurátor. További információk ezen a linken.
Belépő a helyszínen: 500 Ft/fő (készpénzes fizetéssel)
Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ • 1075 Budapest, Király utca 11.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés