bezár
 

színház

2022. 11. 06.
Folytatódik az Éjszaka a Bábszínházban című programsorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik az Éjszaka a Bábszínházban című programsorozat: november 25-ére és december 27-ére egész éjszakás kalandjátékra hívja a 10-12 éves gyerekeket a Budapest Bábszínház a teátrum épületébe.

Ismét életre kelnek az árnyak éjszaka a Budapest Bábszínház falai között.

"Jártál már a Bábszínházban? És jártál már ott éjszaka? Amikor elcsendesedik ez a folyton vibráló gépezet? Elképzelted már, milyen az, amikor összehúzzák a függönyt és a bábokat visszaültetik a polcokra?" - kérdezik a program ajánlójában.

Szkéné színház

A szervezők Ben, a Gengszter nagyi című előadás főszereplőjének születésnapjára invitálják a gyerekeket, akik színházi kulisszatitkokat ismerhetnek meg. "A fogkefédet és a pizsamádat semmiképp ne hagyd otthon, hiszen ottalvós lesz a buli" - tanácsolják a résztvevőknek.

Kiemelték, a programra 10-12 éves gyerekeket vár a teátrum egy reggelig tartó kalandozásra, szülők nélkül. A program tartalmazza a színházjegyet, a vacsorát és a reggelit, a gyerekek teljeskörű felügyeletét a program idejére és az éjszakai kalandjátékot a színház épületében.

A 2016-ban bemutatott darab a színház Ország Lili Stúdiójában látható. David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása.

A Gengszter nagyi főhőse egy idős, unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt asszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. A fiú rettentően unatkozik a nagyinál péntek esténként, a nagymama pedig nem találja a hangot a gyerekkorból épphogy kinőtt kamasszal.

"Ám egy napon Ben meglepő felfedezést tesz: a nagymamája gyémántokat rejteget egy régi kekszes dobozban. Lehet, hogy a nagyi nem is az, akinek látszik?" - áll a darab ismertetőjében.

Az előadás érzékenyen, sok humorral szól az asszony és unokája különös kapcsolatáról, és arról, hogy sosem késő elkezdeni játszani.

A darab rendezője és látványtervezője Hoffer Károly, Bent Szolár Tibor, a nagymamát Blasek Gyöngyi játssza. A többi szerepet Ellinger Edina, Ács Norbert, Juhász Ibolya, Pethő Gergő, Teszárek Csaba és Wagner-Puskás Péter alakítja.

Fotó: budapestbabszinhaz.hu (Hámori Zsófia)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés