bezár
 

színház

2023. 05. 16.
Búcsúzik a közönségtől a Tünet Együttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Búcsúzik a közönségtől a Tünet Együttes Június 13-án rendezik meg a Tünet Búcsú című programot a Trafó Kortárs Művészetek Házában; a független előadóművészeti társulat múltidéző installációkkal, vetítésekkel és búcsú-performansszal várja a közönséget.

"Ezzel az esttel szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki alakítóként vagy szemlélőként része volt a Tünet 20 éves történetének" - olvasható a Trafó honlapján az előadásról.

Szkéné színház

Mint írják, 18 órától múltidéző installációk, vetítések várják az érdeklődőket a Trafó egész épületében, 20 órától pedig búcsú performansz látható a nagyteremben.

A mintegy 20 éves társulat organikus folyamat eredményeképp alakult együttessé a Szabó Réka köré csoportosuló művészekből, ezért születésének pontos időpontja nem határozható meg.

Az évek alatt létrehoztak 33 előadást, kilenc performanszt, egy fesztivált, négy színházi kalandjátékot, egy színházi nevelési előadást, négy filmet, számos középiskolásoknak és általános iskolásoknak szóló táncszínházi beavató foglalkozást, tartottak tréningeket, nyitott műhelymunkákat, szerveztek filmklubot, illetve számtalan, az előadásaikhoz kapcsolódó beszélgetést.

A Tünet Együttes tagja volt az évek során Dózsa Ákos, Czakó Máté, Furulyás Dóra, Gőz István, Góbi Rita, Kövesdi László, Peer Krisztián, Réti Anna, Szabó Márta, Szabó Réka, Szász Dániel, Vadas Tamara és Valcz Péter, tiszteletbeli tagja Fahidi Éva és Szirtes Attila.

Február 21-én Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője búcsúlevélben jelentette be, hogy a Tünet Együttes hibernálja magát és lezár egy korszakot - áll a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A lezárás részeként tervezik, hogy kiadják a társulat mesekönyvét képmelléklettel kiegészítve, felveszik és elérhetővé teszik a társulat előadásaihoz készült zenéket, dalokat, és online archívumot is szeretnének létrehozni.

Addig még utoljára látható a társulat repertoárjából a Nothing Personal című előadás május 16-án a Jurányi Házban, A tünetegyüttes - avagy a függetlenek tündöklése és című előadás két alkalommal, május 25-én és június 9-én az Örkény Stúdióban. A Burok utolsó előadása a MU Színházban lesz június 7-én. A létezés eufóriája című dokumentumfilmet újra műsorára tűzi a Toldi Mozi június 1-jén, közönségtalálkozóval egybekötve.

A Tünet Búcsú napján 18 órától bebarangolható a Tünet múltja a Trafó tereiben, ahol például fotórulett, filmvetítések, tárgyinstallációk várják a látogatókat. "20 órakor kezdetét veszi a nagyteremben a sírva-nevetős szeánsz" - írják az ismertetőben.

Mint Szabó Rékát, a társulat művészeti vezetőjét idézik, sok-sok valaha volt alkotótárssal és Valcz Péter "színházesztéta professzorral" próbálják megfejteni, hogy mi a Tünet Együttes titka. "Jó volna végre definiálnunk magunkat, mielőtt megszűnünk. És a végén... igen. Majd buli hajnalig, Varga Vince adja a talpalávalót" - idézik a művészeti vezetőt, aki elmondta: a búcsú után a társulat hírlevelében adnak majd hírt magukról.

Fotó: Tünet Együttes | The Symptoms Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szaturnusz gyűrűje az Örkény Stúdióban
színház

Igor Stravinsky: A katona története a Trafóban
Tíz szerző műve a Budapest Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Richard Strauss Rózsalovagja a Holland Nemzeti Operaházban
Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás
irodalom

A Margó Fesztiválon mutatták be Tompa Andrea Sokszor nem halunk meg című regényét (Jelenkor Kiadó, 2023)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés