bezár
 

zene

2024. 04. 17.
Dan Patlansky új lemezével Budapesten lép fel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dan Patlansky új lemezével Budapesten lép fel Dan Patlansky-koncert lesz április 20-án szombaton a budai Analog Music Hallban. A dél-afrikai blues/rock gitáros, énekes két év után zenél újra hazánkban és új lemezét mutatja be.

A zenész immár hatodik alkalommal lép fel a magyar fővárosban, ezúttal tavaszi turnéjának zárókoncertjére érkezik - közölték a szervezők az MTI-vel.

Dan Patlansky első albuma húsz éve jelent meg, de nemzetközi karrierje a  2014-es Dear Silence Thieves című lemezével indult be igazán. Azóta a szakmát és a blues-rock közönséget is sikerült meghódítania változatos dalaival és energikus élő fellépéseivel. Legutóbbi, tizenegyedik albuma idén márciusban jelent meg Movin' On címmel.

"A Movin' On arról szól, hogy visszatérek zenei gyökereimhez. Azt játszom, amit a legjobban szeretek, és ez kétségkívül eddigi legőszintébb és legnyersebb alkotásom. Új lemezem megmutatja, hogyan szeretnék művészként bevonulni a köztudatba, felfedezve önmagam, emlékezve arra, mi az, ami zeneileg megmozgat, és nem foglalkoztam a múlttal" - idézte a gitárost a közlemény.

A magyarországi közönség 2015 őszén, még Joe Satriani vendégeként láthatta először Dan Patlanskyt, aki azóta már öt alkalommal fellépett Budapesten saját műsorával, így egyre többen ismerik meg különleges, blues és rock klasszikusokban gyökerező változatos dalait, bátor és előremutató gitárjátékát.

A Fender Stratocaster egyik kortárs mesterének számító zenész koncertjein szinte kivétel nélkül saját szerzeményeit játssza, leszámítva egy-egy tisztelgést olyan példaképek előtt, mint Stevie Ray Vaughan vagy Jimi Hendrix.

Dan Patlansky együttesében Greg van Kerkhof (basszusgitár, vokál) és Andy Maritz (dob, vokál) szerepel.

Kép forrása: Dan Patlansky Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés