bezár
 

színház

2008. 06. 11.
Sampucli marad Szegeden
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az eddig befektetett energia és munka ebben az évadban meghozta az eredményeket is: rengeteg fesztiválmeghívás, százhatvan bemutató és több mint tizenötezer néző - így jellemezte a szerdai évadzáró társulati ülés előtt a most véget érő szezont a távirati irodának a szegedi Kövér Béla Bábszínház direktora.

Szkéné színház

Kövér László kifejtette: a siker végre érezhető volt, annak ellenére, hogy nagyon izgalmas évadot zárnak, hisz a hónapok során talán egy hét sem múlt el úgy, hogy tartani tudták volna magukat a kiírt előadási menetrendhez. Néha akadt egy-egy lebetegedett kolléga, elsősorban azonban a folyamatos fesztiválmeghívások hátráltatták az itthoni munkát. A kis közönség ennek ellenére remekül érezte magát, amit a magas nézőszám is igazol.

Ebben az évben olyan bemutatókat is színre vittek, melyek jövőre már bérletes előadásokká válnak. Ezek is nagy sikert arattak. Így például az április 20-án bemutatott Titkok birodalma, melyet eddig csak az óvodások láthattak, de őszre már az iskolás előadás is elkészül. A repertoár része lesz a Sampucli, az irigy perselymalac is, amelyet bemutattak már tavasszal, de csak egy-két vasárnap játszottak.

Kövér László megjegyezte: az éves értékelésben, melyet a gyerekek készítettek egy kérdőív segítségével, még azok a darabok is jól szerepeltek, melyekhez az előadók is csak mérsékelt sikert fűztek, azaz minden előadás megtalálta a maga nézőit. A legnépszerűbb produkciók azonban mégis a Jeremiás, a hóember, illetve a Hófehérke volt.

A következő évad feladatai között említette az igazgató - a Reneszánsz Év kapcsán - egy Mátyás királyról szóló darab színpadra állítását, mellyel együtt összesen négy bemutatót terveznek. Az első szeptember utolsó vasárnapján a Napsugár című darab lesz, melyet Adela Moldovan aradi rendezőnő állít színpadra.

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

Sándor L. István: A Katona és kora. Az indulás irányai
Beszélgetés Sándor L. István könyvéről, Ács Jánosról, Máté Gáborral
Bíró Bence drámájának ősbemutatója a Centrál Színházban
Deres Kornélia Besúgó Rómeó, meglékelt Yorick című kötetéről

Más művészeti ágakról

Foci, vers, próza, gyerekirodalom
Ugrin Julianna és Vizkelety Márton: A döntés
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés