bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Balázs Bálint Tibor --

felhasználói adatlapja

Balázs Bálint Tibor által feltöltött cikkek:

Szerelem a határon
Szerelem a határon
Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában
Milyen mozgástere van egy házas asszonynak, aki régóta egy másik férfit keres? Hogyan változnak meg a nemzetiségek közötti viszonyok az első világháború után? Hogyan hat ez a változás egy bácskai faluban egy szerb asszony és egy magyar férfi plátói kapcsolatára? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Hunyadi Sándor Feketeszárú cseresznye című darabja, melyet a Miskolci Nemzeti Színház színészei múlt héten a Városmajori Színházi Szemlére (SZEMLE+) hoztak el.
Erdély – szászok nélkül
Erdély – szászok nélkül
A marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Ha egy közösségből folyamatosan el-eltűnnek az emberek, akkor az egy idő után teljesen átlagosnak fog számítani. Legalábbis erre a következtetésre jut Elise Wilk Eltűntek című darabja, mely az erdélyi szászok elmúlt 80 évének három kulcsfontosságú, a közösség hirtelen csökkenését okozó pillanatára fókuszál. A marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása a Városmajori Színházi Szemlén (SZEMLE+) járt.
Holttest az erkélyről
Holttest az erkélyről
A miniszter félrelép a Városmajorban a Miskolci Nemzeti Színház színészeivel
Egy hotelszobában talált holttest eltűntetése meglehetősen nehéz feladat, különösen akkor, amikor az embernek éppen a parlamentben kellene lennie. A rendőrségi bejelentés pedig a házasságának a végét és a kormány bukását okozná. Egy ilyen helyzetben a legjobb, ha az ember, aki jelen esetben a kormány egy minisztere, segítségül hívja a titkárát, hátha ő ki tudja vágni a slamasztikából. Azonban a terv véghezvitele nem egyszerű, mindig közbejön valami… A miniszter félrelép a Miskolci Nemzeti Színház előadásában a Városmajori Szabadtéri Színpadon járt.
„Rejtse inkább a Rajna mélye az aranyat”
„Rejtse inkább a Rajna mélye az aranyat”
Hogyan merített Wagner a Ring megalkotásakor a Völsunga sagából?
Nemrég értek véget a budapesti Wagner-napok, melyet megelőzően a Müpa, az ELTE és a MűGond közös Ring-mesterkurzusán vettem részt. E kettő kapcsán készült az alábbi tanulmányom, melyben azt vizsgálom, hogy az összművészeti alkotásban Wagner hogyan használta fel és formálta át az egyik legfontosabb irodalmi forrását, a Völsunga sagát.
Megmenteni a cseresznyéskertet
Megmenteni a cseresznyéskertet
Emlékezés és értékmentés a Katona József Színházban
Adott a kert. A gyermekkor és a felnövés helyszíne. A hely, melyet egy fél világ irigyel. A hely, ahol egy anya elvesztette a gyerekét. Ahonnan az anya fájdalmában elmenekült. Ahová az anya egy toxikus kapcsolatból, pénze elvesztése után visszatért. Egy kert, tele örömmel és fájdalommal. Melyet nem lehet se otthagyni, se nyugodtan élvezni. Egy hely, tele fákkal, melyek csak minden második évben teremnek. Cseresznye, melyre nem akad vevő. Telek, mely megmenthetne egy családot, ha szembenéznének a múlttal és a jövővel. A Katona Cseresznyéskert előadásáról.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés