bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Dohy Anna --

felhasználói adatlapja

Dohy Anna által feltöltött cikkek:

Nyelvrokonság
Nyelvrokonság
A Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes Kavalkád című darabjának előadása a Várkert Bazárban
Azt mondják, a mozgás univerzális nyelv. Mégis, ha távoli vidékről érkeznek hozzánk a tánc művelői, a mozdulatok nyelvtanának, ragozásának és általában a szerkezetének egészen ismeretlen logikáját vélhetjük felfedezni. A Koreai Nemzeti Kortárs Táncegyüttes budapesti látogatása pedig arra is rávilágított, hogy az egyes dialektusok sajátosságai a különbözőségek és hasonlóságok tükrében mutatkoznak meg igazán.
Isten képmására
Isten képmására
Kibékülés - Időszaki kiállítás a Pannonhalmi Főapátság Monostori Kiállítóterében
A kibékülés kérdését nem lehet szégyenlősen kezelni. Utalgató, felszínt kapargató vagy nyájasan moralizáló alkotások bemutatása helyett azonban a Pannonhalmi Apátság ez alkalommal is bátorságáról és progresszivitásáról tett tanúságot: a november 11-ig látogatható kiállításon személy és közösség, valamint közösség és társadalom békülési folyamatainak változatos útjai jelennek meg szókimondó videóinterjúkban, valamint a problémára tágabb értelemben is reflektáló műalkotásokban. 
Diadalmenet
Diadalmenet
Louise Lecavalier: Battleground
Louise Lecavalier legendaként érkezett Budapestre, és hírnevében megerősödve távozott. A La La La Human Steps egykori legendás táncművésze saját koreográfiáját mutatta be a Trafó közönségének, melyben a hírnév mögött elbújó ember magányáról éppúgy beszélt, mint egy 58 évesen is kirobbanó energiával táncolni képes test küzdelmeiről.
Most mindenki lát téged, tudod?
Most mindenki lát téged, tudod?
Euripidész: Bakkhánsnők — Az SZFE harmadéves fizikai színházi koreográfus-rendező osztály előadása
Hatalmas energiákkal remegtette meg a Színművészeti kisszínpadát a harmadéves fizikai színház osztály Bakkhánsnők című előadása. A FACT fesztivál keretében bemutatott darab Euripidész drámájából építkezve bomlott ki feszes, mélyen lényegre törő produkcióvá.  
A valóság színháza
A valóság színháza
Egyenes labirintus Hegymegi Máté rendezésében
Valódi mágus kell ahhoz, hogy egy színjátszásból, versmondásból és cirkuszművészetből összeszőtt alkotás életre keljen – mi több, lehengerlő produkcióvá álljon össze. És Hegymegi Máté nagy mágus. A három műfaj mérföldnyi távolsága sem akadályozhatta meg abban, hogy eljusson a gyerekkor gajdolásától Pilinszky verseinek mélységéig, áthidalja a szigorú szövegszerűség és az artistaprodukciók között tátongó szakadékot, és új értelmet adjon a műfajok keverésének.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés