bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Virágh Szabolcs --

felhasználói adatlapja

Virágh Szabolcs által feltöltött cikkek:

Zeneközelben – hetvenen túl is kozmetikázatlanul
Zeneközelben – hetvenen túl is kozmetikázatlanul
Deep Purple, Monster Truck, 2019.12.09., Budapest Aréna
Ha esetleg ijesztő a gondolat, hogy akár egy évtizedig ugyanazon a munkahelyen dolgozzunk, érdemes belegondolni például Ian Paice helyzetébe, aki több mint ötven éve mondhatja magát a Deep Purple dobosának. Több ezer koncerten dobolt eddig, és a múlt héten tizenhatodszor lépett fel Magyarországon. A puszta ténynél, hogy valaki fél évszázadot tölt egy munkakörben, már csak az lehet nagyobb kihívás, hogy előadóművészként mindez ne szájlebiggyesztett rutinként, hanem az élő zene itt-és-mostja iránt elkötelezett örömként érződjön a közönség számára. Iannek és a szintén több évtizede vele zenélő társainak ez sikerült.
Újra Magyarországon a Deep Purple!
Újra Magyarországon a Deep Purple!
Deep Purple-koncert, Budapest Aréna, 2019.12.09. 20:00
2019. december 9-én, azaz kevesebb mint egy hét múlva újra fellép Budapesten a rocktörténelem egyik legmeghatározóbb zenekara, a brit Deep Purple.
Két tonna trágyától fel a csillagokig
Két tonna trágyától fel a csillagokig
„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
Ha azt nem is, hogy mire való a szóban forgó gomb, de sok minden mást megtudtunk Dickinsonról, például azt, hogy nem tud kottát olvasni, hogy mi a kedvenc motormárkája, vagy hogy inkább butaságnak, mint bátorságnak tartja az ostrom alatti Szarajevóban adott koncertet – amiért egyébként éppen az idén lett Szarajevó díszpolgára. Az is világossá vált, hogy az Iron Maiden frontembere zene nélkül is remek előadó: a projektorra vetített hatalmas méretű képek valóban csupán illusztrációi voltak az arányosan tálalt, jól ütemezett és persze kellően túlrajzolt történeteknek.
Bruce Dickinson Budapesten nyomogatja a gombjainkat
Bruce Dickinson Budapesten nyomogatja a gombjainkat
2019. november 2-án a „Mire való ez a gomb?” rejtélyes címmel tart előadást Bruce Dickinson a Budapest Kongresszusi Központban. Ha valaki a Bruce Dickinson nevet hallja, nagy valószínűséggel egy szörnyekkel pózoló, a magas hangokat igen kedvelő metalénekes jut az eszébe, és talán el sem hiszi, hogy az Iron Maiden sztárja egyszersmind repülőgép-pilóta, regényíró, sörfőző vagy éppen volt vívóbajnok.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés