bezár
 

zene

2019. 11. 28.
Újra Magyarországon a Deep Purple!
Deep Purple-koncert, Budapest Aréna, 2019.12.09. 20:00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra Magyarországon a Deep Purple! 2019. december 9-én, azaz kevesebb mint egy hét múlva újra fellép Budapesten a rocktörténelem egyik legmeghatározóbb zenekara, a brit Deep Purple.

Az új lemezük címéhez híven valóban végtelennek tűnő pályafutás áll mögöttük: több mint ötven éve alakultak meg, és kisebb megszakításokkal, sokszori tagcserék után folyamatosan alkotnak és koncerteznek. Ugyan hivatalosan Ian Paice dobos az egyetlen őseredeti tag, de az énekes, Ian Gillan és a basszusgitáros, Roger Glover is évtizedeket töltött már a zenekarban.

A rock iránt érdeklődők számára a nagy hármas (Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple) egyikeként alapvető a jelentőségük, és persze vannak sok millióan, akik elsősorban a Smoke on the water előadóiként ismerik őket.

Akár így, akár úgy, érdemes ellátogatni a Budapest Arénába, és megnézni, milyen minőségi rockzenét játszani hetvenen túl.

nyomtat

Szerzők

-- Virágh Szabolcs --

Írok, alkotok, tanítok, tréningeket tartok, pszichodrámacsoportokat vezetek, fordítok, és ha tehetem, biciklizem. A prae.hu-n főleg zenékről, koncertekről írok: a tinédzserkori metalrajongás tárgyaitól az újabb keletű behatárolhatatlan műfajú előadókig terjed a skála.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Dev Patel: A Majomember
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés