bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Kalocsai Péter --

felhasználói adatlapja

Kalocsai Péter által feltöltött cikkek:

Pszichedelikus rock, blues és ethno surf
Pszichedelikus rock, blues és ethno surf
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
A Halloweenhez közeledve egy zenei esemény keretében figyelhettem meg a kulturális “típusok” ötvözését; ahogyan az ünnepet is gyakran átveszik különböző hagyományú országok, úgy az alábbi két zenekar is az angolszász területekről származtatott gyökerekből merít, majd egy sajátosabb szemléletbe öltöztetik  azt (és szerencsére a magyar halloweeni buliktól eltérően, nagyon ügyesen és élvezetesen). Október 30-án klasszikus rock, blues és ethno surf keveredett a Három Hollóban: fellépett a Yellow Mood és a Folksteps.
Történelemleckék és egyéb történetek
Történelemleckék és egyéb történetek
Margó 2019 – Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve, Nádas Péter: Leni sír, Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak és Kukorelly Endre: CéCéCéPé
Rengeteg érdeklődőt mozgatott meg szombaton is a Margó: Bödőcs Tibor könyvbemutatójára az utcán állt a sor. Szombaton szinte mozdulni sem lehetett, olyan sok volt az érdeklődő. Ezt persze nem panaszként mondom, mert azért jó volt látni, hogy ennyi ember szeret olvasni.
Irodalmi határátlépések
Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
Szerencsére visszajött valami a nyárból a hétvégére, így az érdeklődők ki tudtak ülni a Duna látványára vagy felmehetettek a várba, ha már túltelítődtek a programokban. Márpedig eseménydúsan telt idén is a Margó: volt olyan nap, hogy az utcán állt a hosszú sor egy előadásra várva, máskor pedig az Argentin Köztársaság nagykövete fotózta a margós autóból kiömlő könyveket.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés