bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Kocsis Marcell --

felhasználói adatlapja

Huszonhét éves, az ELTE szombathelyi campusán végzett magyar-történelem tanárként. 2015 óta ír újságot, jelenleg az ART7 művészeti portál szerkesztője és a dunszt.sk publicistája, az f21.hu főszerkesztő-helyettese. A színház, az irodalomtudomány, a macskák és a bakancsos túrák megszállottja.

Kocsis Marcell által feltöltött cikkek:

Képeslap az Örvényeshegyi Piknikről
Képeslap az Örvényeshegyi Piknikről
Álomszerű és érzelmesen valóságos Dés Lászlót egy erdei völgy közepén tornyosuló színpadon látni, ahol a zöld folyam és az elhaladó vihar széllökései szigetté változtatják a pódiumot. Kócos-ősz hajával a szél, a visszhanggal pedig a zenész játszott versenyt Örvényeshegyen.
Nehéz idők, nehéz emberek
Nehéz idők, nehéz emberek
Andrew Bovell: Ha elállt az eső, Guelmino Sándor rendezésében
A tatabányai Jászai Mari Színház Ha elállt az eső című előadása nehéz. Nehéz játszani, nehéz felnőni hozzá, és nehéz annak is, aki csak szemléli. Egymásba csontosodott, örökletes családi traumák sora, amelyeken a hangsúlyos bibliai jelképrendszer nem más, mint a kamuflázs, az időtlenség és egyetemesség palástja.
Androidok bestiáriuma
Androidok bestiáriuma
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről
Ridley Scott széleslátókörűségét nehéz volna vitatni filmográfiája alapján, ám már pályája kezdetén feltűnt egy problémakör, amelyhez még ma is szívesen nyúl vissza, most például az Aaron Guzikowski neve mellett éppen Scottéval fémjelzett A farkas gyermekei című sorozatban. Az androidok vagy replikánsok önazonosság-keresése olyan vezérfonal a rendezőnek, amely segítségével még a nem túl emlékezetes Prometheus és az Alien: Covenant című filmekben is tudott újat mondani az emberről és teremtményeiről.
Fel kell rúgnunk a színpadot!
Fel kell rúgnunk a színpadot!
Interjú Sardar Tagirovskyval
A Soltis Lajos Színházban készül a 3 nővér, vagyis Sardar Tagirovsky újra Csehovot rendez. A február 15-ei díszelőadás színházi léptékben mérve még messze van, hívja fel a figyelmünket az orosz származású rendező, aztán invitál minket, nézzük meg az aktuális próba végét.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés