bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Barna Brenda --

felhasználói adatlapja

Barna Brenda által feltöltött cikkek:

Minden idők macskáiról
Minden idők macskáiról
Lovász Andrea (szerk.): Macskák mesés könyve, Cerkabella, 2021
A macskák titokzatos és öntörvényű, ugyanakkor végtelenül szeretnivaló lények, nem véletlenül olyannyira népszerű szereplői a gyerekkönyveknek. A Cerkabella kiadó legújabb kötete azonban a macskarajongók minden elvárását felülmúlja, hiszen klasszikus és kortárs szerzők tollából összesen negyven történetet kínál, amelyek mindegyikében a macskáké a főszerep.
Karácsony a Pilgrimekkel
Karácsony a Pilgrimekkel
Sally Nicholls: Százéves karácsony – Az időtükrön át 2., Pagony, 2021
Két ízig-vérig 21. századi gyerek hirtelen a viktoriánus kori Angliában találja magát, éppen karácsony előestéjén. Vajon milyen lehetett az ünnep 1872-ben? És ezúttal milyen problémát kell megoldaniuk ahhoz, hogy visszajuthassanak a saját korukba?  Az időtükrön át című sorozat újabb izgalmas történettel folytatódik.
Kormos külső, tiszta szív
Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
Kéményseprő Kelemen meséje egy szerelmes történet, amelyben az önzetlen kéményseprő saját egészségének kockáztatásával menti meg a városlakókat egy közelgő nagy vihartól. Beleszeret egy lányba, az élet azonban váratlanul elszakítja őket egymástól. Vajon viszontláthatják még egymást? Marék Veronika közel hat évtizede vetette papírra ezt a szívmelengető történetet, amely most jelent meg először a Pagony Kiadó gondozásában.
Szuperhős ógörög köntösben
Szuperhős ógörög köntösben
Tasnádi István: Helló, Héraklész!, Pagony, 2021
Az Abszolút Könyvek sorozat friss kötete a görög mitológia egyik legismertebb alakjának történetét meséli el. Ám mielőtt azt hinnénk, Héraklész (Herkules) kalandjainak egy sokadik újramondásával van dolgunk, leszögezném, hogy ez a regény ennél jóval több. Tasnádi István ugyanis egy egészen egyedi megvilágításba helyezte az ismert mítoszt, mégpedig azáltal, hogy Héraklész halandó ikertestvérének, Iphiklésznek a szemszögéből ismerteti (és gondolja újra) az eseményeket.
Az emlékeink nélkül nem leszünk semmik
Az emlékeink nélkül nem leszünk semmik
Kolozsi László: A Hold emlékei, Pagony, 2021
Mit jelent emlékezni? Mi történne velünk az emlékeink nélkül? Egyáltalán létezhetne-e az emberiség (vagy maga az emberség), ha eltűnne a kollektív emlékezet? Ezekre, és más izgalmas kérdésekre keresi a választ Kolozsi László új könyve, A Hold emlékei.
Olvasóska, a fiatalkori olvasásra nevelésért
Olvasóska, a fiatalkori olvasásra nevelésért
Márkus Judit gyermek- és ifjúsági irodalmi szakember az olvasás népszerűsítésének céljából látogatja az ország iskoláit és óvodáit egy rendhagyó, élményekre és dramatikus elemekre épített irodalomórával.
Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1. – A csúf csikipor
Kilencévesen nem könnyű munkát találni, Ninnit azonban nem olyan fából faragták, hogy megrettenjen a kihívásoktól. Vagy bármi mástól. Ha kell, ő bizony segédnek áll egy szellemekkel és más, bizarr teremtményekkel teli boltban, és közben még jól is érzi magát. Bába Laura fordításának és a Cerkabella kiadónak köszönhetően végre magyar nyelven is megjelent a sikeres finn könyvsorozat, a Rémálmok kisboltja.
Göröngyös úton az önismeret felé
Göröngyös úton az önismeret felé
Kertész Erzsi: Göröngyös Úti Iskola 4. – Gáz van!
Mit tehet egy kisfiú, ha unja már, hogy gyerekként kezelik? Hogyan kerülje el, hogy találkoznia kelljen anyukája új partnerével? És legfőképp, mihez kezdjen azzal a rengeteg érzéssel, ami belülről feszíti, de képtelen kiadni magából? A gyermeki lélek komoly kérdéseit, az agresszív indultok kezelésének nehézségeit boncolgatja Kertész Erzsi Göröngyös Úti Iskola sorozatának legújabb kötete.
Nem félünk a kortárstól
Nem félünk a kortárstól
Kapu - kortársakról tanároknak és szülőknek
Október 13-án került sor a Pagony kiadó és a Tilos az Á Könyvek új programjának, a Kapu – kortársakról tanároknak és szülőknek című sorozat legelső, bevezető beszélgetésére, melynek témája a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalomnak a közoktatásban történő elhelyezése volt. A beszélgetés résztvevői Berg Judit író, Koósné Sinkó Judit, az ELTE-TÓK mestertanára, valamint Vinczellér Katalin, magyar-média szakos gimnáziumi tanár voltak.
Frisszen, capkodószan
Frisszen, capkodószan
Vadlazac workshop - Ifjú Budapest
2020 október 2-án láthatta a közönség a Vadlazac tematikus workshop-sorozat első, Ifjú Budapest című, online közvetített adását, ahol a résztvevők elsősorban a középiskolásokkal foglalkozó pedagógusoknak és könyvtárosoknak igyekeztek támpontokat, ötleteket adni a kortárs szövegek iskolai feldolgozásához, de az esemény minden érdeklődő számára nyitott volt.
Jane Haining életének állít emléket Halász Margit mesekönyve
Jane Haining életének állít emléket Halász Margit mesekönyve
Szeptember 19-én, az Ünnepi Könyvhét alkalmából mutatták be Halász Margit Hetvenhét vörös bárány című mesekönyvét a Kis Présházban, ahol a szerzővel a kötet szerkesztője, Világos Beatrix beszélgetett.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés