bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Vén-Vinceffy Anna --

felhasználói adatlapja

Vén-Vinceffy Anna által feltöltött cikkek:

Gyerekkönyv-illusztráció: beszélgetés képről és szóról
Gyerekkönyv-illusztráció: beszélgetés képről és szóról
Révész Emese: Mentés másként - Könyvillusztráció tegnapról mára
„A képek egyik nagy varázsa, az hogy nem szükséges nyelv, beszéd, írott szó, vagy bármi a megértésükhöz.” Szekeres Nikoletta Satoe Tone szavaival indította Révész Emese Mentés másként - Könyvillusztráció tegnapról mára című könyvének online bemutatóját. A kötetről E. Csorba Csilla művészettörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum tiszteletbeli főigazgatója és Dániel András író-illusztrátor beszélgetett a szerzővel.
A halhatatlanság vizének keresése
A halhatatlanság vizének keresése
Jean-Claude Mourlevat A Visszafelé-folyó című regényéről
„Az itt elmesélt történet azokban az időkben játszódik, amikor még nem volt ennyire kényelmes a világ.” A befogadó olyan világba csöppen bele már rögtön a kötet kezdő sorait böngészve, ahol nem a materiális, kézzelfogható értékek számítanak, hanem az érzelmek, a cselekedetek, az emberi jóság határozza meg a szereplők motivációit.
Behálózott művészet
Behálózott művészet
A hálózatkutatás esztétikája című előadáson jártunk
„Szeretném visszaadni a művészetnek mindazt, amit kölcsönvettem tőle…” – olvasható a BarabásiLab elmúlt 25 évének munkásságát részben bemutató Rejtett mintázatok / A hálózati gondolkodás nyelve kiállításhoz társított leírásban. A Ludwig Múzeumban megrendezett tárlat megnyitóját megelőző napon, október 9-én a Müpa épületében Barabási Albert-László fizikussal, hálózatkutatóval és Szántó András íróval, művészeti tanácsadóval Winkler Nóra beszélgetett. A MOST Fórum keretén belül létrejövő eseményt a korlátozott számú résztvevő előzetes regisztráció után követhette végig. 
Hétköznapokban rejlő kivételesség
Hétköznapokban rejlő kivételesség
Turbuly Lilla Alaszkai-öböl című novelláskötetének bemutatója
Vasárnapi csöndes idillben, mintegy nem evilági holdfényként osontak ki a Kis Présház lecsüngő lámpáinak hírvivő sugarai a Bartók Béla úti estébe. Ezeket a barátságos fényeket követve olyan közegbe toppanhatott be az érdeklődő, ahol az írói világ találkozik az olvasóéval, ahol az Alaszkai-öböl nemcsak a táj része, hanem irodalmi koktél is, ahol a valóságos hétköznapi történetek átalakulnak novellákká.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés