bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Mészáros Blanka --

felhasználói adatlapja

Mészáros Blanka által feltöltött cikkek:

És utána merre?
És utána merre?
Élet és Irodalom, 2021. április 30.
Az Élet és Irodalom utolsó áprilisi számának hangulatát igen jól szemlélteti Szekszárdi Orbán György Kisvárosi oltópont című szatirikus riportja. Az oltóponttá alakított kórházhoz egyszerre kapcsolódnak reményteli és reménytelen képek, a szöveg főhőse egyszerre keserű bírálója és megértő elemzője az oltásra várakozó embereknek. Végül az első oltáson éppen átesett elbeszélő a lezárást a remény irányába billenti: „Jó élni.”, jelenti ki, még ha ez a kijelentés – saját megítélése szerint – obligát, nyálas és ostoba is.
Nehéz időkben
Nehéz időkben
Élet és Irodalom, 2021. április 23.
Az e heti Élet és Irodalom talán legemlékezetesebb része az Így írunk mi című tematikus prózaösszeállítás, amelyben Darvasi László rendhagyó szövegei olvashatók. Tárca, vers, kritika és interjú is van a különleges alkotások között, amelyek az ÉS alkotóműhelyének egy-egy tagját idézik meg: többek között Károlyi Csabát, Grecsó Krisztiánt, György Pétert.
Lemerülés
Lemerülés
Élet és Irodalom, 2021. március 19.
Ezen a héten az Élet és Irodalom hasábjain szembetűnő a képanyag. Hivatalos, a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kiperelt dokumentumok, fekete kitakarással olvashatatlanná téve; „A Felcsút egyik tao-támogatásának szempontjai”, olvashatjuk minden kép alatt, az alkotó: ismeretlen.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés