bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Szabó Noémi --

felhasználói adatlapja

Szabó Noémi által feltöltött cikkek:

Négy fal közé zárt világ
Négy fal közé zárt világ
Szokol Judit és Fabacsovics Lili Csend-etűdök című előadása a Szkénében
Öt szereplő, öt különböző élethelyzet, mégis minden ugyanabból indul ki. A magány és az egyedüllét, önmagunk meg nem találása, a kapcsolatok kiüresedettsége. Ezt a nagyon aktuális témát járja körül Szokol Judit és Fabacsovics Lili, akik nemrég végeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A szerzőpáros a saját maguk által írt darabot közvetlenül a mostani helyzetre, a pandémiára való reflexióként írták. Mindezt egyetemista és tapasztalt színészek közreműködésében.
Percek percegnek
Percek percegnek
Simkó Beatrix: A kredenc a pincében maradt című előadásról
A kredenc a pincében maradt minden ízében mai. Töredezettség, intertextualitás, kategóriákba nem sorolható posztmodern elemek, stíluskeveredés. Táncelőadás dialógusokkal. Disztópikus, tört ritmusú minimáltechno hetvenes évekbeli tánccal. Generációkeveredés és kérdések: vajon mi a különbség egy fiatal és egy idős között? Jobb az egyik, mint a másik? Hogyan viszonyulnak egymáshoz? A kérdéskör boncolgatása közben mindvégig megvilágított takarítóeszközök fénylenek a színen, mintegy brechti effektusként erősítve az ideális hektikusságot.
A padló nem ölel vissza
A padló nem ölel vissza
Az Okuláré Projekt fiatal drámaírókat támogató programjának újraindulásáról
Van egy program, ami fiatal drámaírókat támogat. Eseménysorozat, ami a műveket felolvasóestek keretében adja elő, határon innen és túl. Van egy nyitott tér, ahol a nézők visszajelzéseket adnak a látottakról, segítve ezzel a kezdő alkotókat. Ez az Okuláré Projekt, ami a Fiatal Drámaírók Házával közreműködve újult erővel folytatja a drámaírók támogatását felolvasóestek keretében a Trafóban. 
Drámapedagógia tabutémák körül
Drámapedagógia tabutémák körül
Az Orlai Produkciós Iroda közösségi színházi játéka
Az Orlai Produkciós Iroda Állj bele! című programsorozata a színházi együttlétet egy új formában tárja a nézők elé. Egy olyan online megvalósuló közösségi játékot kínál, amelynek célja az ismerkedés, a közös gondolkodás és a saját buborékunkból való kitekintés. Így egy estére a nézők is résztvevőkké válnak. Drámapedagógiai formákon keresztül egy csapatként értelmezhetünk újra társadalmi és tabutémákat. Mindezt egy olyan biztonságos környezetben, ahol egy kicsit újra szabadnak érezhetjük magunkat a ránk nehezedő apokaliptikus feszültségektől.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés