bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Antal Áron --

felhasználói adatlapja

Antal Áron által feltöltött cikkek:

Hangulatjelentés is, igaz is
Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról
Sosem voltam még a Városmajorban, holott nem rossz hely. A zárt lombkoronák alól kellemes hűvös árad, ellenére a fülledt, nyálkás, gomolyfelhős kora délutánnak. Embereket nemigen látni. Aztán önkéntesekre találok, akik eligazítanak, merre tartsak a Kisszínpad felé. Karszalagot is kapok, helyet foglalok.
Kellemetlenségek
Kellemetlenségek
Juhász Tibor: Amire telik, Scolar Kiadó, Bp., 2021. 72p.
Juhász Tibor legújabb kötete, szemben a fülszöveg állításával, nem „az együttérzés verseit” tartalmazza. A kötet legjobb darabjai még csak nem is a nyomorról szólnak. Azt a (jobb szó nem lévén) kispolgári attitűdöt rögzítik, amely a szegénységről való beszédben, különösen annak földrajzi és egzisztenciális közelségében, uralkodó.
Bolyongás a szemétösvényeken
Bolyongás a szemétösvényeken
Selyem Zsuzsa: Az első világvége, amit együtt töltöttünk, Jelenkor, 2020.
Nyüzsöghetnek-e hernyók a földben? Eddig úgy képzeltem, hogy ha írva vannak, növényi metaforákat fogyasztanak a felszín fölött. A földalatti nyüzsgés inkább a férgek elfoglaltsága. Mire másodszor is ráfordultam Selyem Zsuzsa legutóbbi kötetére, az először föltűnően kérdéses szöveghely (21. o.) problémája már elhanyagolhatónak tűnt, és nem is volt egyedülálló a maga nemében. Érzékenyebb szemmel a szemétdombok közt vezető szemétösvényeket kezdtem követni, a kötetindító novella (Ugyan hová?) olvasási ajánlatának megfelelően.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés