bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Kós Kriszta --

felhasználói adatlapja

Kós Kriszta által feltöltött cikkek:

Fejbecsap és fogvatart
Fejbecsap és fogvatart
Beszélgetés Péczely Dórával, a Szevasz antológia szerkesztőjével
A Tilos az Á Könyvek legutóbb megjelent antológiája kortárs novellákat tartalmaz: huszonöt kortárs író egy-egy alkotását válogatta egy kötetbe a szerkesztő, Péczely Dóra. De vajon mitől jó egy novella? Milyen szempontok érvényesültek a válogatás során? Többek között erről is beszélgettünk a Szevasz szerkesztőjével.
A feromonpostától a stockholmi állatkert csimpánzfőnökéig
A feromonpostától a stockholmi állatkert csimpánzfőnökéig
Vibók Ildi: Állati dumák – avagy hogyan kommunikálnak az állatok?, Pagony, 2021
Talán nincs is olyan gyerek, aki ne szeretné az állatokat. És szinte mindenki kíváncsi arra, hogyan kommunikálnak egymással az élővilág tagjai. Erről mesél nekünk Vibók Ildi, a Dél-Burgenlandban élő író-biológus legújabb, a Pagony Kiadónál megjelent könyvében, melynek címe: Állati dumák – avagy hogyan kommunikálnak az állatok?
Súlytalan szelfi: kiskamaszok a világűrben
Súlytalan szelfi: kiskamaszok a világűrben
Farkas Róbert: Elugrottam a Plútóra, holnap jövök!
Farkas Róbert grafikus, író és hobbicsillagász ezúttal a kiskamaszokat, a 8-12 éves korosztályt célozza meg a Kolibri Kiadónál megjelent új könyvével.
Áspis, kerekes
Áspis, kerekes
Ölbeli játékok, gyerekirodalom és mozgásfejlődés
Október 8-án, pénteken folytatódott a Vadlazac második évada. Az IGYIC szakmai műhelyének ezúttal a mozgás és olvasóvá nevelés volt a témája, és a visszatérő résztvevők számára már ismerős formában zajlott az esemény: az est első felében három meghívott szakember tartott előadást, majd egy rövid szünetet követően műhelyfoglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők.
Példaadó életmesék
Példaadó életmesék
Könyvbemutató a Millenium Házában
Mitől lesz valaki örök példakép, hős? Milyen tanulsággal szolgálhatnak nekünk híres emberek élettörténetei? Mennyiben más egy életrajzokat tartalmazó könyv, ha gyerekeknek íródik? Többek között ilyen és ehhez hasonló fontos kérdéseket jártak körül a résztvevők Fodor Marcsi 20 rendkívüli magyar, akit az egész világ ismer című, a Manó Könyveknél megjelent kötetének bemutatóján a Millennium Házában.
Testkontaktus és babageometria
Testkontaktus és babageometria
Folytatódik az IGYIC Vadlazac műhelye
Szeptember 24-én került sor a Petőfi Irodalmi Múzeum Múzeumpedagógiai termében az IGYIC (Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum) Vadlazac tematikus szakmai műhelysorozat második évadának első eseményére, amely az Érintés és olvasásra nevelés – Kisgyermekkori testkapcsolat és szövegbefogadás címet viselte.
Együtt bejárni a szövegeket
Együtt bejárni a szövegeket
A Pagony Kiadó bemutatta Fenyő D. György legújabb kötetét
Csütörtök este a Könyvhét Vörösmarty téri színpadán került sor az Útikalauz a vershez című kötet bemutatójára. A könyvet Fenyő D. György a Radnóti Miklós Gimnázium magyartanára, a Magyartanárok Egyesületének alelnöke írta, a benne szereplő illusztrációkat pedig Gráf Dóra készítette.  A szerzővel és a rajzolóval, valamint Szabó T. Anna költővel Vinczellér Katalin beszélgetett
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés