bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Pásztor Máté --

felhasználói adatlapja

Pásztor Máté által feltöltött cikkek:

Axis Mundi
Axis Mundi
Szakralitás a Recirquel IMA című előadásában
Vajon imádkozni annyit tesz: Isten támogatását kérni? Kapcsolatba lépni a transzcendenssel? Feltöltődni a nagyságával? Utat keresni? Mivel az ima mint aktus – ahogy ez gyakran előfordul a vallással kapcsolatos fogalmak esetében – nem rendelkezik tiszta definícióval, az egyetlen, aki jelentést adhat neki, az ÉN vagyok. A Recirquel IMA című előadásán játunk.
Falábú Ady
Falábú Ady
Avagy kapudöngető lélektani kisprózák a Szkéné színpadán
Adynak falába volt, tudtad? Na igen, azért egy faláb (és hat ujj) jól jön, amikor a Kárpátok kapuit kell döngetni. De nem kevésbé előnytelen, amikor a lélek aranyozott ajtaján tervez beosonni az ember, hogy meglesse az ott szendergő Rózsikát. Egy faláb ugyanis minden felületen kopog, legyen az döngölt padló vagy pesti kerámia. Az sem segít továbbá a sündörgő lélekkukkolón, hogy a századfordulós magyar ember ajtócskája tipikusan nem a fent lefestettekhez hasonló, hanem többnyire nyikorgó, faragott tulipántos. A Forte Társulat Ady-előadásán jártunk.
Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Jurányi - Betekinteni egy beláthatatlant
Egy független színházi alkotóbázis hétköznapjai
ALT.BP. Annyit tesz: Alternatív-Budapest. A programsorozat, melynek keretében az alternatív kultúra után kutatva jártuk be Budapest gócpontjait, és amellyel kapcsolatban már-már olyan metafizikai kérdések merültek fel, mint hogy mit is jelent az: Jurányi Ház.
Görget. Görget. Görget.
Görget. Görget. Görget.
Climate Change Theater Action Budapesten
Madagaszkár, jegesmedvék, vízszintemelkedés; görget-görget-görget. Egy lány ül a Fővámon, fekete szigszalaggal van rácsavarva két klaviatúra, két egér, három-négy USB kábel, két-három adapter, jack-hosszabbító, illetve megannyi más is lenne még, ha ketten állatok módjára nem tépnék le róla a fogaikkal, csattan egy egér a kövön. Mantraként szól: Madagaszkár, jegesmedvék, vízszintemelkedés; görget-görget-görget.
Vigyázzanak a cirkuszra!
Vigyázzanak a cirkuszra!
Szeptember 23-án a Müpa-ban bemutatták Az Életem a cirkusz című könyvet. Az eseményen részt vett a szerző, Sz. Látó Judit, Kristóf István, a Fővárosi Nagycirkusz volt igazgatója, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál megálmodója, a könyv ihletője Kristóf István, a könyv kiadója, Vági Bence, a Recirquel társulat alapítója, végül Novák-Durcza Dóra, a beszélgetés moderátora.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés