bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Rédey-Webb Hanna --

felhasználói adatlapja

Magyar alapszakos bölcsész, az ELTE Irodalom- és kultúratudomány mesterképzés hallgatója. 

Rédey-Webb Hanna által feltöltött cikkek:

A Tófej kerámiagyár
A Tófej kerámiagyár
A magyar szocialista kerámia története
Tófej egy kis község Zala megyében, 1000 fő alatti lélekszámmal. Itt épült meg a két világháború között a gyár, melyben később a híres Tófej kerámiák készültek. Ennek a gyárnak a történetéről lesz szó a következőkben. Hogy hogyan lett téglagyárból kerámiagyár és végül, hogyan él még ma is falburkolólap gyárként.
Újpesti egypercesek a sétaműhellyel
Újpesti egypercesek a sétaműhellyel
A már tíz éve működő Sétaműhely tíz új tematikus sétával készül az érdeklődők számára, mi pedig március 26-án betekintést nyerhettünk az Újpesti egypercesek elnevezésű két órás programba. Ugyanezen sétán részt vehetnek még az érdeklődők április  23-án, illetve kedvükre válogathatnak a többi megrendezésre kerülő séta közül.
Beszélgető kupolák és vonatzakatolás az új gödöllői vasútállomáson
Beszélgető kupolák és vonatzakatolás az új gödöllői vasútállomáson
Néhány hónapja átadták a felújított gödöllői vasútállomást, hosszas paravánok közti bolyongás után. A Hajnal Zsolt és Kendelényi Péter tervezte épület különös látványt nyújtó alkotás. Hogyan értelmezzünk egy ilyen modern, kortárs épületet, melyet mindkét oldalról parkok zöldje szegélyez, mellette pedig kicsivel távolabb a neoreneszánsz Királyi Váró áll a macskaköves úton?
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés