bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Magyar Boglárka --

felhasználói adatlapja

Magyar Boglárka által feltöltött cikkek:

Ez nem boszorkányság
Ez nem boszorkányság
Vészits Andrea: Időfutár+ - Boszorkánysziget 28 73, Tilos az Á Könyvek, 2022
Az Időfutár az elmúlt évtized egyik legkedveltebb ifjúsági sorozata. A nemrég kilenc részesre bővült regényfolyam kezdetben rádiójáték volt, ám 2013 óta, azaz csaknem tíz éve könyvek formájában olvashatók a szerzőnégyes, Gimesi Dóra, Tasnádi István, Vészits Andrea és Jeli Viktória humorral és kalandokkal teli történetei. Bár úgy tűnt, hogy az utolsó részt, a Visszazökkent időt semmi sem követi, Vészits Andrea nem akarta az olvasókat Időfutár nélkül hagyni.
Halál a halhatatlanság korában
Halál a halhatatlanság korában
Neil Schusterman: Kaszás. Lampion Kiadó, 2022
Neal Shusterman a Kaszások kora című trilógiájának első részében olyan jövőbe repíti az olvasót, melyhez hasonlóval eddig biztosan nem találkozott. A Lampion Könyveknél nemrég megjelent regényben az emberek már legyőzték a halált, mindenki újjáéleszthető. Egyetlen módja van annak, hogy valaki elhagyja a földi létet – ha egy kaszás begyűjti.
Kiosztották az Év Gyerekkönyve Díjakat
Kiosztották az Év Gyerekkönyve Díjakat
A tavaly elmaradt díjakat is kihirdették
Nyolcadik alkalommal hirdetett nyerteseket a HUBBY különböző kategóriákban az elmúlt év gyermekkönyvterméséből. A díjesőn elismerésben részesült számos szerző és illusztrátor. A program a zivatar ellenére is rengeteg kíváncsi érdeklődőt vonzott.
"Úgy értem: játszol néha?"
"Úgy értem: játszol néha?"
Tudósítás a Medvetalp és barátai című kerekasztal-beszélgetésről
Tandori Dezső medvés versei és történetei fontos részét képezik életművének. A játékmackókat életre keltő alkotások egyaránt szólnak gyerekeknek és felnőtteknek, egy olyan mikrovilágot mutatnak be, amelyben a játék kapja a főszerepet. A kerekasztal-beszélgetés résztvevőit, Harcos Bálint költőt, Kovács Esztert, a Pagony Kiadó főszerkesztőjét, Győri Hannát, a Pagonynál megjelenő Tandori-kötetek szerkesztőjét, dr. Harmath Artemiszt, a Gyermekirodalmi Centrum igazgatóját és Agócs Írisz illusztrátort Tamás Zsuzsa kérdezte Tandorihoz és a medvékhez fűződő élményeikről.
A legfontosabb, amit tehetünk: biztonságot nyújtunk és szeretünk
A legfontosabb, amit tehetünk: biztonságot nyújtunk és szeretünk
Pagony Podcast Szél Dáviddal, kivételesen élő adásban
A Pagony podcast Altatás után, elalvás előtt című műsorának március 9-i adását kivételesen online élő adás formájában láthatták és hallgathatták az érdeklődők. Szél Dávid pszichológus ezúttal azzal foglalkozott, miképpen lehet a gyerekekkel a háborúról beszélni, mire kell odafigyelni a különböző korosztályoknál és mit érdemes feszültségoldásként olvasni. Szél Dávidot Hajdu Zsanett kérdezte.
Átlátható rendezetlenség
Átlátható rendezetlenség
Pagony Podcast Berg Judittal
Februárban két podcast sorozatot indított a Pagony, melyek szerdánként este nyolc órától válnak elérhetővé. A meséktől a felnövésig című adásokban Vinczellér Katalin beszélget a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalom kiemelkedő alakjaival. Páros heteken Altatás után, elalvás előtt címmel más típusú társalgást élvezhetnek a hallgatók, mely szülőségről, nevelésről és a generációk közti kapcsolatokról szól majd. Ezen adások állandó vendége Szél Dávid pszichológus, akit Hajdu Zsanett kérdez. Az adások visszahallgathatók a Pagony weboldalán.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés