bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Ancsin Kata --

felhasználói adatlapja

Ancsin Kata által feltöltött cikkek:

Ábécés könyv a művészeti írásról
Ábécés könyv a művészeti írásról
Gilda Williams: How to write about contemporary art, Thames & Hudson, United Kingdom, 2014
Az emberek többsége legalább egyszer életében megtapasztalja a „fehér lap” (white page) szindrómát. Attól még, hogy szívesen elmélkedünk vagy beszélgetünk másokkal egy adott témáról, amikor írásra kerül a sor, nem mindig tudjuk a bennünk kavargó gondolatokat kerek egésszé rendezni, és akárhogy törjük magunkat, a szavak nem állnak össze jól szerkesztett, letisztult mondatokká – így pedig ott tartunk, hogy nem tudjuk érzékletesen közvetíteni a gondolatainkat, azt ahogyan látjuk a világ dolgait. Ezeket a készségeket természetesen lehet fejleszteni, a kérdés csak az, hogyan.
Generációváltás
Generációváltás
Beszámoló a Derkósok bemutatkozó tárlatának sajtóbejárásáról a Műcsarnokban
A Műcsarnokban hétvégéig lehetett megtekinteni a 2022-es Derkovits Gyula ösztöndíjasok munkáit bemutató kiállítást. A zárást követően is érdemes összefoglalni, mi is az a Derkó, illetve felidézni magát a februári megnyitó előtti sajtóbejárást, ahol a kiállítás kurátora, Fazakas Réka tartott tárlatvezetést, ám nem egyedül. A nyertes pályázók közül jelen volt Gallai Judit Ágnes, Antal István, Gáspár Szilárd és Szabó Kristóf is. A három termen keresztül felvonultatott művek sokszínűsége – anyaghasználat és technika tekintetében – tette még izgalmasabbá az eseményt.
Fókuszban a közép-kelet-európai régiók
Fókuszban a közép-kelet-európai régiók
Tudósítás a KAJET Journal új lapszámát bemutató estéről az ISBN könyv+galériában
Petrica Mogoş és Laura Naum, a bukaresti KAJET Journal lap szerkesztői, az ISBN könyv+galériában új lapszámukon kívül átfogóan mutatták be eddigi projektjeiket és kiadványaikat.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés