bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Csoboth Dorka --

felhasználói adatlapja

Csoboth Dorka által feltöltött cikkek:

Belakható idegenség
Belakható idegenség
Kötetlenül: Veszprémi Szilveszter
Június 23-án került sor a Horváth Florencia által moderált Kötetlenül beszélgetéssorozat évadzáró estjére a Kis Présházban. Az est vendége Veszprémi Szilveszter, jelenleg Szegeden élő költő, irodalmár, blogger volt. Mint kiderült, egy másik szempontból is utolsó alkalomról beszélhetünk, a fiatal költő a következő évadban nem ülhetne ugyanitt, ugyanis hamarosan már nem kötet nélküli szerzőként tarthatjuk őt számon – ősszel érkezik az első verseskötete Helyek, ahol rám öröm vár címmel. A beszélgetést az éppen csak pár órával korábban leadott kézirat erős atmoszférájú, tematikusan egymást körbejáró szövegei tartják tengelyen.
Összeérő horizontok
Összeérő horizontok
Az Alföld és a Prae közös lapszámbemutatója
Június 1-én volt az Alföld és a Prae folyóiratok friss lapszámainak bemutatója a Kis Présházban. Az est első felében az Alföld tavaszi számairól, valamint az ezeket övező munkafolyamatról és kulisszatitkokról a szerkesztők, Herczeg Ákos, Lapis József és Szirák Péter beszélgettek. A folytatásban Élő Csenge Enikő, Hidas Judit, Katona Ágota, Marton Ágnes és Rékai Anett vették át a stafétát a Prae a kortárs női irodalmat fókuszba helyező számának szerzőiként; versek, illetve egy regényrészlet felolvasása kerekítette le az eseményt.
Nőírók magyarul: bemutatkozik a womanspress.sk
Nőírók magyarul: bemutatkozik a womanspress.sk
Szépírók Tavaszi Fesztiválja
Az évente megrendezett Szépírók Tavaszi Fesztiváljára idén április 22-23-án került sor Budapesten a Három Holló Kávéházban. Az első nap a Duna-menti népek irodalma köré szerveződött, a második nap vendége a BÁZIS Magyar Irodalmi és Művészeti Egyesület Szlovákiában volt. Ez utóbbi blokkban kapott helyet a szlovákiai magyar és szlovák nőírók könyveit magyarul megjelentető womanpress.sk kiadó. Bolemant Lillával, a kiadó vezetőjével a womanpress.sk helyzetének mibenlétéről, víziójáról és missziójáról a Szépírók Női Fórumának színeiben Hidas Judit beszélgetett.
HALT! KÖLTÉSZET poszt-költészet-napi estj a MERSZ Klubban
HALT! KÖLTÉSZET poszt-költészet-napi estj a MERSZ Klubban
Az undorgrund művészeti MERSZ Klub megrendezi HALT! KÖLTÉSZET poszt-költészet-napi estjét. Előadnak: Ladik Kati, Falcsik Mari, Kettős Tamás. Az eseményre április 13-án kerül sor. Kapunyitás 18:00-kor.
Kocsmakutyák Krakkótól 11 kilométerre
Kocsmakutyák Krakkótól 11 kilométerre
Marcin Świetlicki Tizenegy című regényének bemutatója a Kis Présházban
Marcin Świetlicki a Prae Kiadó gondozásában megjelent Tizenegy című, trilógiazáró kötetéről Pálfalvi Lajos polonista, L. Varga Péter irodalmár és Balogh Endre, a kiadó vezetője beszélgetett március 17-én a Kis Présházban. Szó esett Közép-Európa sajátos kakofóniájáról, otthonról és idegenségről, kutyákról és szellemekről, és Humphery Bogartról, de nem a fiatal, hanem az idős színészről.
Tüzek között
Tüzek között
Lapszemle az Élet és Irodalom LXVI. évfolyam 10. lapszámáról
Ukrajna tüzei, nők tüzei, ég a ház is, tüzet viszek Pitykének mert mindjárt megfullad a..., orrba szájba füst, szembe kökény, kiégés. És az apró napok apró-csípő tüzei. Hol van már, hogy csak két tűz lenne, melyek közt még a padlóra lehet ülni. – Az Élet és Irodalom ezévi 10. lapszámának szemléjét olvashatják.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés