bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Fekete I. Alfonz --

felhasználói adatlapja

1986, Szabadka. Szeged, Budapest, Szeged. Anglista. 2016, JAKKendő. Szerző: próza, kritika, tanulmány. Pannonauta & metszet.

Fekete I. Alfonz által feltöltött cikkek:

Naszreddin tükre
Naszreddin tükre
Aaron Blumm: Ki ölte meg a Török Zolit?, Kalligram, Budapest, 2022
Elmúlt annak az ideje, amikor a tér és az idő koordinátái a papírra nehezedtek. E kettőre felhúzott rendszer lassan porladozik, majd össze is dől. A helyzetre adott válaszban ott rejlik a tanácstalanság, mert érezzük, megszűnt az oázis. Török Zoli jött és kivágta az utolsó két pálmafát, aztán kereket oldott a fejszével. - Aaron Blumm Ki ölte meg Török Zolit című kötetéről Fekete I. Alfonz írt kritikát.
Jelen pillanatban nem szabad kiégni
Jelen pillanatban nem szabad kiégni
Moskát Anita: A hazugság tézisei, Gabo, Budapest, 2022
Az erőszak alakzatai mindenütt felbukkannak: kisebbség uralkodik a többségen („A mesterhazugság”), rituális termékenységi áldozatbemutatás („Hattyú”), megmerevedett társadalmi konvenciók igája alatt senyvedő nők („Istenanyák”), örökösnek tűnő háború („A gyertya a magasban tündöklő nap”), párkapcsolati erőszak („Négyszemközt”). Ezek ha különböző utakon is, de ugyanoda visznek: a megszakíthatatlanságba, a rádöbbenés fájdalmába, hogy e világok alig különböznek a miénktől. – Moskát Anita A hazugság tézisei című novelláskötetéről Fekete I. Alfonz írt kritikát.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés