bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Major Alexa --

felhasználói adatlapja

Major Alexa által feltöltött cikkek:

Pszeudoeszképizmus
Pszeudoeszképizmus
A golfesztétikum kritikai sajátossága Kristóf Gábor művészetében
A COVID-19 válság alatt bontakozott ki leginkább, hogy mennyire polarizált a társadalmunk. Míg a karantén a társadalom perifériáján élőknek létbizonytalanságban telt, addig a privilegizált elitek egyfajta lelassulásként élték meg a karantént, több idejük maradt önmagukra, amelynek a sportolás szerves részét képezte. Számos sporttevékenység, köztük a golf is, egyfajta eszképizmus lett, esztétizálódása pedig a golfcore terminusában teljesedett ki, ami a golfozás elitkultúrájából leszivárgott a hétköznapi divat ruhakollekcióiba, s lassanként a hétköznapi ember hétvégi szabadidős tevékenységeibe is.
Miért tapsolnak a madarak, mikor felszállnak – nem csak alul, felül is
Miért tapsolnak a madarak, mikor felszállnak – nem csak alul, felül is
Interjú Fusz Mátyással legutóbbi kiállításáról, Merleau-Pontyról és kitakarásokról
Fusz Mátyás képzőművészt egészen hétköznapi, mégis univerzális kérdések mozgatják: mekkora részt takar ki a hátunk a világból? A választ nem fogjuk megtalálni, ő azonban éppen arra törekszik, hogy megoldja ezt a rejtélyt. Első, a Kisterem Galériában október 26. és november 25. között megrendezett, Rückenkopf című egyéni kiállításán a kitakarás motívumát helyezte boncasztalára. Ehhez a művész még önmagát is formába öntötte – szó szerint.
A tisztánlátás margójára
A tisztánlátás margójára
Tudósítás Nádas Péter és Szűcs Attila beszélgetéséről a Deák Erika galériában
A kiállítás teljes anyagát Iphone-nal fotózta Nádas Péter, a legutóbb megjelent Rémtörténetek című kötet írása közben. A Minimo. A sötétség színein című kiállítást adó képekről beszélgetett Szűcs Attila képzőművész Nádas Péterrel a Deák Erika Galériában szeptember 30-án. 
Könyvbe sűrített évszázad – a Vasarely történet
Könyvbe sűrített évszázad – a Vasarely történet
Tudósítás Pierre Vasarely könyvbemutatójáról a PesText-en
Szeptember 29-én a PesText fesztivál keretében Pierre Vasarelyvel, Victor Vasarely unokájával Kárpáti Katalin muzeológus, a könyv szaklektora beszélgetett a Vasarely Alapítványról, magáról a művészről, kiadványokról és a Vasarely regényes évszázada című kötet keletkezésének körülményeiről.  
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés