bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Hegedüs Benjámin Jutas --

felhasználói adatlapja

Hegedüs Benjámin Jutas által feltöltött cikkek:

Kívülállás és kultúraszervezés
Kívülállás és kultúraszervezés
Kötetlenül, 2023., február 9., Kis Présház
Vincze Bence volt a Kötetlenül vendége február 9-én, akit az eseménysorozat házigazdája, Horváth Florencia kérdezett.
A mindennapok embertelensége
A mindennapok embertelensége
Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.
Az antropocentrikus szemléletnek már a legelső vers, a Stadionok homlokzati munkálatiról búcsút int. Miközben az építészet, a megértés eszközeként jelenik meg a lírai én számára, az általa választott analógia magában hordozza a jelentéktelenség és az én felszámolódásának képét: „Talán ez is elég. Stadionhomlokzatról zuhanó / segédmunkás vagyok. Amint / földet érek, összekaparnak és áthúzzák / a testem egy másik utcába, hiszen / kivitelezői szempontból nem létezem.” - Szabó Márton István Betonszféra című verseskötetéről Hegedűs Benjámin Jutas írt kritikát.
Stuttgartba utazik Karátson Gábor kiállítása
Stuttgartba utazik Karátson Gábor kiállítása
A Magyar kultúra napjának apropóján január 19-én 19 órakor Karátson Gábor Illusztrációiból nyílik kiállítás a Stuttgarti Magyar Kulturális Központ – Liszt Intézetében. A tárlaton a 2015-ben elhunyt művész Goethe Faust című művéhez készített illusztrációi lesznek láthatók.
Érzelmek, divat, irónia
Érzelmek, divat, irónia
Foci, vers, próza, gyerekirodalom
Nagy Dániel volt a Kötetlenül sorozat második évadának legutóbbi vendége november 17-én a Kis Présházban. Horváth Florencia elöljáróban felvázolta a beszélgetés menetét, elmondta, hogy szeretne lineárisan végigmenni a szerző pályáján a kezdetektől.
Neurózis, vízrajz, terápia
Neurózis, vízrajz, terápia
Bemutatták Németh Gábor Dávid: Lebegő arborétum (Prae Kiadó, 2022) című verseskötetét
Németh Gábor Dávid Lebegő arborétum című második verseskötetének bemutatójára október 4-én került sor a Kis Présházban. A szerzővel a kötet szerkesztője, Deres Kornélia beszélgetett.
Család, formák, alanyi költészet
Család, formák, alanyi költészet
Pál Dániel Levente könyvbemutatója Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron
Pál Dániel Levente Családon belüli erő című kötetét október 13-án mutatták be a Margó-fesztivál keretében. A szerzővel Mészáros Sándor, a Kalligram kiadó vezetője beszélgetett.
Bunki, város, idegenség
Bunki, város, idegenség
Veszprémi Szilveszter könyvbemutatója a Kis Présházban
Október 1-jén került bemutatásra a Kis Présházban Veszprémi Szilveszter debütkötete a Helyek, ahol rám öröm vár (Prae Kiadó). A szerzővel Pion István beszélgetett. Kezdésképpen fontosabb életrajzi adatok bemutatása majd pedig felolvasás következett.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés