bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Sziráki Sarolta --

felhasználói adatlapja

Sziráki Sarolta által feltöltött cikkek:

Ékszerben hordott traumák
Ékszerben hordott traumák
Kovács Rita: Aranymetszés
Június 9-én, pénteken tartotta a Prae Kiadó Kovács Rita Aranymetszés című regényének bemutatóját a Kis Présházban. A szerzővel Labancz Dániel klinikai szakpszichológus és Deliné Pőcze Erzsébet ékszertervező beszélgetett.
A Budapest Nagyregény a 94. Ünnepi Könyvhéten
A Budapest Nagyregény a 94. Ünnepi Könyvhéten
Harminc perces kerekasztal-beszélgetésekben mutatják be a fejezeteket író kortárs szerzők többségét. Felvillantják, milyen kapcsolat fűzi őket a kerületükhöz és hogyan kapcsolódnak egymáshoz a szövegeik. Szó esik majd a különleges irodalmi vállalkozás folyamatáról. A szervezők a különböző alkotói megközelítésekről és a lehetséges közös témákról is igyekeznek minél többet megosztani a könyvhét közönségével a Vörösmarty téri nagyszínpadon.
Apák, gyerekek és szövegek
Apák, gyerekek és szövegek
Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás
Május 13-án, szombaton volt a Margó Irodalmi Fesztiválon a Ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás című beszélgetésre. Az eseményen a támogatást 2023-ban elnyert szerzők, Székely Szabolcs, Bíró Zsombor Aurél, Hidas Judit, Bakos Gyöngyi és Élő Csenge Enikő vettek részt, a moderátor Kazsimér Soma volt.
Hangoskönyv-stratégia mesterkurzus magyar kiadóknak
Hangoskönyv-stratégia mesterkurzus magyar kiadóknak
A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a norvég BEAT Technologyval együttműködésében ingyenes szakmai workshopot rendez május 18-án, amelyhez kiadók és szakemberek egyaránt csatlakozhatnak. A webinárium témája a hangoskönyv-stratégia kialakítása és gyakorlatba való átültetése. A csütörtökön 13 órakor kezdődő közel kétórás workshop keretében a résztvevők átfogó ismereteket sajátíthatnak el a hangoskönyvek gyártásáról, terjesztéséről és sikeres marketingjéről. Az eseményre regisztrálók az elméleti képzésen túl best- practice példák segítségével gyakorlati tudásra is szert tehetnek a hangoskönyvpiac világszinten elismert, nemzetközi szakértőitől.
Ez már több vers, mint ahányat Berzsenyi írt
Ez már több vers, mint ahányat Berzsenyi írt
A Kötetlenül vendége Szenderák Bence volt
A kötetlenül sorozat évadzáró beszélgetésére 2023. május negyedikén került sor a Kis Présházban. Horváth Florencia vendége ezúttal Szenderák Bence volt, aki költőként, szerkesztőként és műfordítóként is jelen van az irodalmi életben.
Kicselezni a nyelv narratív gondolkodását
Kicselezni a nyelv narratív gondolkodását
A Kötetlenül vendége Mechiat Zina
Április 6-án került sor a Kötetlenül-sorozat legutóbbi alkalmára, melyen Horváth Florencia vendége ezúttal Mechiat Zina volt.
Mederbe terelni önmagunkat
Mederbe terelni önmagunkat
Öbölnyi Megafon kötetbemutató
2023. március 13-én tartották az Öbölnyi Megafon - Fiatal magyar költők antológiája című kötet bemutatóját a Kis Présházban. A kötetben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében létrejövő mentorprogram mentoráltjainak szövegei kaptak helyet, a róluk szóló, mentoruk által írt bemutató-esszékkel egyetemben.
A szöveg előtti világ szövegei
A szöveg előtti világ szövegei
Hegyi Balázs: Bárhol, magaddal, Képmás Kiadó, Prae Kiadó, Budapest, 2023
2023. március 9-én tartották Hegyi Balázs Bárhol, magaddal című könyvének bemutatóját a B32 Galériában. A szerzővel, Balogh Piroska szerkesztővel és Simó Berta grafikussal Molnár-Bánffy Kata, a Képmás Kiadó vezetője beszélgetett.
Irodalmi sejtvándorlás
Irodalmi sejtvándorlás
A Kötetlenül vendége Somorjai Réka volt
Február 23-án folytatódott a Kötetlenül beszélgetés-sorozat a Kis Présházban. Horváth Florencia vendége ezúttal Somorjai Réka költő, drámaíró volt. A beszélgetés során szó esett pszichológiáról, drámáról, líráról, sőt, még egy meglepetésprodukciót is láthatott a közönség.
Irodalom, ábra, diagram
Irodalom, ábra, diagram
Helikon lapszámbemutató
2022. november 16-án tartották a Helikon 2022/2 számának bemutatóját a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézetében. A szám a diagrammatológiával foglalkozik. A beszélgetőpartnerek, Szemes Botond, Szlávich Eszter, Sipos Balázs, Smid Róbert és Bátorfy Attila az irodalom- és kultúratudományok különböző területeiről érkezve vitatták meg a diagrammatológia, mint tudományág lehetőségeit, felhasználási módjait. A lapszámbemutatót Földes Györgyi, a Helikon főszerkesztője nyitotta meg.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés