bezár
 

irodalom

2023. 05. 17.
Hangoskönyv-stratégia mesterkurzus magyar kiadóknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hangoskönyv-stratégia mesterkurzus magyar kiadóknak A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a norvég BEAT Technologyval együttműködésében ingyenes szakmai workshopot rendez május 18-án, amelyhez kiadók és szakemberek egyaránt csatlakozhatnak. A webinárium témája a hangoskönyv-stratégia kialakítása és gyakorlatba való átültetése. A csütörtökön 13 órakor kezdődő közel kétórás workshop keretében a résztvevők átfogó ismereteket sajátíthatnak el a hangoskönyvek gyártásáról, terjesztéséről és sikeres marketingjéről. Az eseményre regisztrálók az elméleti képzésen túl best- practice példák segítségével gyakorlati tudásra is szert tehetnek a hangoskönyvpiac világszinten elismert, nemzetközi szakértőitől.

A webináriumot a PKÜ a norvég BEAT Technologyval közösen szervezi. A cég alapítója és vezérigazgatója Njål Hansen, valamint stratégiai igazgatója Nathan Hull évek óta hangoskönyvekkel foglalkoznak és a téma világszinten elismert szakembereinek számítanak. Az előadáson Nathan Hull is megosztja ismereteit arra vonatkozóan, hogyan készül egy hangoskönyv, hogyan jut el a közönséghez és mitől válik sikeressé. A BEAT Technology szoftverfejlesztő vállalat rendszeresen tart világszerte online és offline továbbképzéseket kiadóknak az üzleti tervezéstől, márkaépítéstől, a terjesztésen át a marketingstratégiáig a hangoskönyvek előnyeiről, valamint az aktuális trendekről.

A PKÜ már nem első alkalommal vállalkozik hasonló szakmai mesterkurzus megrendezésére, hiszen kiemelt célkitűzései között szerepel a magyar kiadók bekapcsolása a nemzetközi könyves szakma folyamataiba, a legfrissebb trendek és jó gyakorlatok importálása és implementálása hazai környezetbe, valamint az ehhez szükséges szakmai alapok és network biztosítása a magyar kiadók számára. Tavaly szeptemberben Katharina Loix van Hooff, az egyik legnagyobb presztízsű francia kiadó, a Gallimard korábbi nemzetközi szerkesztője egy mesterkurzus keretében mutatta be a Les Argonautes elnevezésű programját, amely az európai irodalom és azon belül a regényműfaj népszerűsítését szolgálja. Az elsősorban magyar kiadókat, szerkesztőket és kiadói szakembereket megszólító mesterkurzusra a Francia Intézetben került sor 2022. szeptember 30-án.

A Hangoskönyv-stratégia webinárium előadói:

Pál Dániel Levente – a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai igazgatója

Nathan Hull – Chief Strategy Officer – Beat Technology (Norvégia)

Carla Herbertson – társalapító – Small Wardour (Egyesült Királyság)

Noora Lamers – Audio vezető – WPG Uitgevers (Hollandia)

Marina Stavropoulou – vezető szerkesztő, Audio – Bonnier Books (Egyesült Királyság)

A workshop nyelve angol, de a szervezők magyar szinkrontolmácsot biztosítanak a rendezvényre.

Időpontja: 2023. május 18. 13:00 – 15:30

Az esemény ingyenes, regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehetséges, 2023.

május 17. éjfélig: gergo.illes@petofiugynokseg.hu

További információ:

sajto@petofiugynokseg.hu

nyomtat

Szerzők

-- Sziráki Sarolta --


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés